TicWatch Pro 3 yeni Wear OS’ye güncellenecek

31tw

Google I/O 2021’de arama devi, Samsung ve Fitbit ile ortaklaşa Wear OS’nin yeni bir sürümünü duyurdu . Bu haftanın başlarında MWC 2021’de Güney Koreli teknoloji devi, bu yazılımın yeni nesil akıllı saatlerinde piyasaya sürüleceğini doğruladı. Şimdi bir rapor, yenilenen işletim sisteminin Mobvoi’nin en güçlü TicWatches’leri TicWatch Pro 3 ve TicWatch E3 için bir güncelleme olarak sunulması planlanıyor.

Gelen son raporlara göre de TicWatch 3 Pro ve TicWatch E3 yeni Google Aşınma işletim sistemine güncellenecek. Bilmeyenler için, bu iki giyilebilir cihaz, Snapdragon Wear 4100 tarafından desteklenen, küresel olarak kullanılabilen tek akıllı saatler olduğunu belirtelim.

TicWatch Pro 3 yeni Wear OS'ye güncellenecek

Yayının kaynağına göre, güncelleme muhtemelen 2021’in sonunda veya 2022’nin başlarında yayınlanacak. Her neyse, Mobvoi henüz söz konusu ürünler için yazılım desteği hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

Birkaç hafta önce Qualcomm , Snapdragon Wear 4100 ve Snapdragon Wear 3100’ün Google’ın Wear OS 3.0 olarak da bilinen yeni giyilebilir işletim sistemini çalıştırabildiğini açıkladı . Ancak buna rağmen Fossil, mevcut nesil akıllı saatlerinin hiçbirinin yeni birleşik Wear OS’ye güncellenmeyeceğini doğruladı .

Benzer şekilde, diğer Wear OS OEM’leri, mevcut ve eski ürünleri için yeni yazılımı sağlayıp sağlamayacaklarını henüz açıklamadı. Giyilebilir teknolojide bu ortaklık ile beraber dengelerin değişeceği söylenirken, Apple gibi kendi yolunda ilerleyen firmaları nasıl etkileyeceği merak konusu. Samsung-Google gibi iki şirketin gücünden doğan cihazların sektörde dengeleri değiştireceği düşünülüyor.

Yeni MatePad 11 6 Temmuz’da piyasaya sürülecek