Samsung, 10nm üretim sürecinde yeni bir sayfa açıyor

samsung 3

Samsung, yeni nesil akıllı telefonlarında kullanacağı yonga setleri üzerinde çalışmaya çoktan başlamış durumda. Hali hazırda yonga setlerinde 10nm üretim sürecini kullanan Güney Koreli teknoloji devi, bu üretim sürecinde 2. nesle geçtiğini açıkladı. Peki yeni nesil akıllı telefonlarda ne gibi değişikliklere zemin hazırlayacak?

Samsung, yeni teknolojisi ile öne geçmeyi planlıyor

Bilindiği üzere yonga seti pazarında da önemli bir rekabet hakim. Samsung, kendi yonga setini üreten 3-4 akıllı telefon üreticisinden biri konumunda. Fakat yine de Güney Koreli teknoloji devi, Qualcomm’la da önemli bir iş birliği içerisinde. Samsung’un özellikle üst segment telefonlarında Qualcomm’un yonga setlerini tercihlediğini biliyoruz.

İlerleyen dönemlerde sadece kendi ürettiği yonga seti Exynos’u kullanmak isteyen Samsung, bunun için de önemli adımlar atıyor. Güney Koreli teknoloji devi, ezeli rakibi LG’nin SD 845 için Qualcomm’la anlaşması neticesinde kolları sıvadı.

Samsung’un 10nm üretim sürecinde yeni bir aşamaya geldiği ve ikinci nesle geçtiği belirtildi. 2. nesil 10nm üretim sürecine tabi tutulacak olan yonga setleri telefonun performansını birinci nesle göre yüzde 10 oranında yükseltecek. Ayrıca yeni teknoloji ile gelecek olan yonga setleri yüzde 15 daha az güç harcayacak. Bu da daha uzun pil ömrü anlamına geliyor.

Samsung’un yeni teknolojisini 2018 yılında çıkacak olan amiral gemisi modellerinde kullanması bekleniyor. Bakalım Güney Koreli teknoloji devinin bu hamlesine Qualcomm’dan nasıl bir cevap gelecek.

Sony’nin çerçevesiz telefonu ne zaman gelecek?