Apple tazminat talebini yeniledi!

apple tazminat samsung

Apple tazminat isteğiyle tekrar Samsung’un karşınızda. Aralarındaki yılan hikayesine dönen tazminat davasında Apple tazminat talebini yeniledi. Apple şimdi 180 milyon dolar istiyor.

Teknoloji dünyasına biraz aşina olan herkes, Apple ve Samsung arasında yıllardır süren patent ihlali davasını görmüştür. 2012 yılında başlayan bu dava sürecinde geçtiğimiz haftalarda sonuca yaklaşılmıştı. Davada Apple’ın talep ettiği tutar olan 548 milyon dolara Samsung itiraz etti. Şimdi Apple tazminat olarak istediği rakama bir yenisini daha ekledi.

Apple tazminat olarak 180 milyon dolar istiyor!

548 milyon dolarlık rakamın fazla bulunmasından sonra Apple şimdi daha az bir rakamla Samsung’un karşısında. Ancak bunun ek bir talep olduğunu belirtelim. 2012 yılından bu yana satılan Samsung cihazlar için pay isteyen Apple, 180 milyon dolarlık yeni tazminat talebiyle Samsung’un karşısında.

Geçtiğimiz haftalardaki tazminat haberinden sonra şimdi Apple yeniden para talep ediyor. Bu sefer ortaya çıkan rakam 180 milyon dolar. Henüz Samsung’un bu rakama ilişkin yaptığı bir yorum yok ancak tahmin edilebileceği üzere bu rakama da itiraz gelecektir. İki firma arasındaki hukuksal süreç devam ediyor.

Bahsedilen rakamlar her iki firma için de aslında ufak sayılabilecek türden. Yüzlerce milyar dolarlık iki firma arasında aslında prestij savaşı yapılıyor. Apple’ın bu rakamlara pek ihtiyacı olduğu söylenemez ancak firma paranın peşine düştü diyebiliriz.

Yılbaşı alışverişi için 10 ipucu