Kim Kardashian kripto dolandırıcılığı mağduru oldu

Kim Kardashian kripto dolandırıcılığı mağduru oldu

Bir toplu davada, Kim Kardashian, Floyd Mayweather ve basketbol yıldızı Paul Pierce, EthereumMax adlı bir kripto para birimini tanıtmaktan mahkemelik oldu. İşte detaylar.

Haberin kaynağına göre, ünlülere ve tokenların arkasındaki kimliği henüz belirlenemeyen kişilere kripto para dolandırıcılığı yüzünden dava açıldı. Dava, 14 Mayıs ile 27 Haziran 2021 arasında tokene yatırım yapan herkesi sanık olarak listeliyor. Bu davaya ünlü isimlerin de ismi karıştı. Bunlar arasında magazin dünyasından tanınan Kim Kardashian da var.

Kim Kardashian kripto dolandırıcılığı mağduru oldu

Gizmodo’dan gelen habere göre, davacılar sanıkları bir “pompala ve boşalt” planı yapmakla suçluyorlar. Dava, Mayweather ve Pierce’in reklamlarda çıkmasından sonra madalyonun değerinin yüzde 632 arttığını belirtiyor. Ayrıca Kardashian, Instagram Hikayeler’de EthereumMax hakkında bir paylaşımda bulunmuştu. Takipçilerine bunu arkadaşlarından duyduğunu söyledi ve web sitesine bağlantı verdi. Morning Consult’a göre, Kardiashian’ın gönderisini duyduklarını söyleyen ankete katılanların yüzde 19’u sonuç olarak EthereumMax’a yatırım yaptı. Dava, Kardashian’ın paylaşımından sonraki gün tokenin değerinin yüzde 98 düştüğünü belirtiyor. Ayrıca, cüzdan aktivitelerinin gösterdiği gibi, fiyat düşüşünden önce hisselerini sattıkları iddia ediliyor.

Ünlüler bir süredir kripto para tokenlerini teşvik ediyor ve hatta kendi tokenlerini yaratıyor. Ancak ne yazık ki dolandırıcıların kurbanı da olabiliyorlar. Kimin ne kadar tanındığı fark etmeksiniz dolandırıcılığa kurban gidilebiliyor. Tech’in kurucularından ikisi, menkul kıymetler dolandırıcılığı ve elektronik dolandırıcılık nedeniyle tutuklanmıştı. Bu ve benzeri olayların yaşanması nedeniyle şimdi Kardashian ailesi de mahkemede.

Acer Predator CG48 Oyun Monitörü yüksek yenileme hızı ile dikkat çekiyor