Samsung, Apple’a 548 milyon dolar ödeyecek!

samsung apple

Apple ve Samsung arasında uzun zamandır gündeme gelmeyen patent davalarından biri daha sonuca bağlandı. Samsung, Apple’a 548 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Detayları haberimizde.

samsung apple

Akıllı telefon sektörünün öncüsü olan Apple ve beraberinden gelen Samsung arasındaki patent davası neredeyse 5 yıldır devam ediyor. İlk iPhone modelleriyle açılan dava, Samsung’un Galaxy S modeline kadar uzanıyor. Apple, 2011 yılında başvurduğu mahkemeden, Samsung’un kendisine 2 milyar dolar ödemesi gerektiğini söylemiş ve 1 milyar dolar almıştı. Bu iki firma arasındaki ilk patent kriziydi. Şimdi gündeme gelen 548 milyon dolar ise, önceden alınan 1 milyar dolara yapılan itiraz neticesinde gündeme geldi.

Apple, Samsung’un kendi dokunmatik hareketlerinin çaldığını iddia ediyor. Ancak sadece bununla sınırlı değil. Samsung, Galaxy S başta olmak üzere çoğu modelinde o dönem Apple ürünlerinden çeşitli tasarım detaylarını kullanıyordu. Hatta bir dönem iOS ile aynı fontu bile kullanmıştı. Dolayısıyla Apple’ın bu davada tamamen haksız olduğunu söylemek pek olası değil.

Samsung’un suçunu kabul etmesiyle birlikte Apple, 548 milyon dolarlık bir ödeme alacak. Ödemenin bu ay içerisinde yapılması gerekiyor. Ancak dava süreci bu şekilde bitmeyecek. Eğer Samsung itiraz ederse, yaptığı ödemenin bir kısmını geri alabilecek.

Google Play Store’a yeni ödeme sistemi!