Android ve iPhone WhatsApp desteğinden mahrum kalabilir: Yeni karar alındı

WhatsApp mesajları otomatik silecek

Android ve iPhone WhatsApp desteğinden eskisi kadar geniş bir şekilde yararlanamayacak. Uygulama bazı cihazları desteklememe kararı aldı.

Android ve iPhone WhatsApp konusunda bugüne kadar herhangi bir problem yaşamadı. Ancak ilk defa böyle bir sorun gündeme gelecek gibi görünüyor. Oldukça popüler bir anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp güncelleme alıyor. Bu güncellemenin 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren geçerli olacağı tahmin ediliyor.

Android 4.1 ve iOS 10, minimum sistem gereksinimleri olarak belirlendi. Özellikle iPhone cihaz kullanan kişiler bu karara büyük tepki gösterecek. Her ne kadar iOS işletim sistemi çok fazla güncelleme alsa bile yine de eski sürüm kullanan sayısız kullanıcı var.

Android ve iPhone WhatsApp desteğinden kısmi olarak uzak kalacak

Facebook tarafından geliştirilme süreci devam eden WhatsApp platformu resmi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada OS 4.1 veya daha güncel bir Android sürümü şartı koşuldu. Elbette bu sadece Android için olan kısım. Uygulama aynı zamanda iOS 10 ve daha güncel bir sürüm talep ediyor.

Android ve iPhone WhatsApp

Yapılan açıklamalarda uygulamanın sadece bir cihaza yüklenebileceği ve platformlar arası sohbet aktarımının mümkün olmadığını ifade edildi. Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy S2, Galaxy S3 mini ne yazık ki güncelleme alamayacak cihazlar içerisinde yer alıyor. Galaxy S3 mini birçok kullanıcının özellikle tepkisini çekecek gibi görünüyor.

WhatsApp iOS’tan Android’e sohbet geçmişi aktarımı Samsung cihazlarına geliyor

LG Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5 tıbbi cihazlar yine WhatsApp için destek alamayacak. Peki sizce Android ve iPhone WhatsApp desteği ile ilgili alınan bu karar doğru mu?