WhatsApp milyonlarca telefonda çalışmayı durduracak

whatsapp milyonlarca

Facebook’un popüler anında mesajlaşma yazılımı WhatsApp milyonlarca eski telefonda çalışmayı durduracak. 1 Şubat’ta yayına girecek yeni güncelleme sonunda uygulamanın eski işletim sistemlerine desteği kesilecek.

Hem Android, hem de iOS cihazlarını etkileyecek bu güncellemeyle, artık güvenlik güncellemeleri almayan eski iOS ve Android cihazları WhatsApp’ı çalıştıramayacak.

WhatsApp milyonlarca eski telefon sahibinin üstünü çizdi

Eski telefonlarda çalışmayı engelleme kararı hakkında konuşan WhatsApp yöneticileri ise, kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için bu kararı almak zorunda olduklarının altını çizdiler.

Buna göre Android 2.3.7 ve daha eski, ya da iOS 8 ve daha eski işletim sistemleriyle çalışan telefonlar artık WhatsApp’ı çalıştıramayacak.

Bu işletim sistemlerini kullananların sistemlerini güncellemeleri gerekecek. Öte yandan pek çok eski telefonun, daha yeni işletim sistemlerini çalıştıracak işlemci gücü olmadığı için, pratikte bu güncelleme mümkün olmayacak.

Örneğin, hala çok popüler olan ve beğeniyle kullanılan metal kasalı, farklı tasarıma sahip iPhone 4 cihazlarına iOS 7’den yukarısını yüklemek mümkün değil.

Dolayısıyla, eski telefonlarda WhatsApp’ı çalıştırmak defakto olarak artık imkansız hale geliyor.

WhatsApp açısından baktığımızda ise, milyarlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp için, sadece birkaç milyon kullancı kaybı anlamına gelen bu karar, büyük bir zarar oluşturmayacak.

Apple Corona virüsü yüzünden zora düşebilir

WhatsApp şu anda, son on yılda telefonlara en çok indirilen dördüncü uygulama olarak biliniyor. Uygulamanın yönetcileri, eski telefonlarda WhatsApp’ın çalışmayacağına dair ilk uyarısını 2017 yılında yapmıştı.

whatsapp milyonlarca