Android ve iOS kıyaslamasında fark yaratacak açıklamalar yapıldı!

Bill Gates Android ve iPhone

Birçok kişi Android ve iOS kıyaslamasında kararsızlık yaşayabiliyor. Akıllı telefon almak isteyip işletim sistemi hakkında kararsız kalanlar için oldukça önemli açıklamalar yapıldı.

Her ne kadar başka işletim sistemleri olsa bile yine de birçok kişi kendisini Android ve iOS kıyaslamasında bulabiliyor. Akıllı telefon sektörüne hakim olan bu iki işletim sistemi bu aralar yazılım güncellemeleri üzerinden kıyaslanıyor. Genel olarak bakıldığında iOS işletim sistemi güncelleme konusunda Android platformundan çok daha iyi.

Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi ne yazık ki yazılım güncellemesi söz konusu olduğunda geride kalıyor. Firmalar giriş segmenti cihazlara fazlasıyla acımasız davranıyor.

Android kullanıcıların gözünden düşüyor

Yapılan kapsamlı araştırmalar sonucunda, Android işletim sisteminin kullanıcılar tarafından fazlaca tepki çektiği görülüyor. Bunu anlamak için sadece sosyal medya ve diğer platformlarda yapılan yorumlara bakmak yeterli.

Android ve iOS kıyaslamasında

Mesela Samsung ve Xiaomi gibi akıllı telefon markaları kendi güncellemelerini kendisi vermek zorunda kalıyor. Bazen onların da güncellemeleri geciktirdiği olabiliyor. Hem Android hem de akıllı telefon güncellemeleri gecikince işlevsiz cihazlar ortaya çıkmaya başlıyor.

Apple ise iOS işletim sistemi güncellemeleri konusunda gerçekten de bir hayli sağlam. Mesela geçtiğimiz günlerde iPhone 5s modeline bile güncelleme vereceğini söylemişti. Yıllar öncesinin akıllı telefonuna bile güncelleme getirmesi ona olan sevgiyi kat kat artırıyor.

Android işletim sistemi Google tarafından sürekli güncellenmeli. Ayrıca Google şirketi, akıllı telefon üreticileri ile onların düzenli olarak güncelleme yayınlayacakları konusunda anlaşmalı. Aksi halde sadece güncellemelerden dolayı bile Android güç kaybedebilir. Peki siz Android ve iOS seçiminde hangisini tercih edersiniz?