Huawei HarmonyOS tanıtımı yapıldı: Tüm cihazlara bağlanabiliyor

Huawei Mate 40 için Harmony OS

Huawei HarmonyOS tanıtımı sonunda yapıldı. Birçok kişi bu işletim sistemini net olarak görememişti. Şimdi ise en ince ayrıntısına kadar herşey anlatıldı. Hadi gelin merak edilenlere birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük akıllı telefon ve teknoloji şirketleri içerisinde yer alan Huawei sonunda etkinliğini düzenledi. Pandemi koşulları nedeniyle online olarak düzenlenen Huawei 2 Haziran etkinliği oldukça heyecanlı. Peki tanıtımı yapılan yeni işletim sistemi hangi özellikleri içeriyor.

Bu yeni işletim sisteminin en önemli özelliğinin bağlantı gücü olduğunu söyleyebiliriz. Tablet, akıllı telefon, akıllı saat ve diğer birçok akıllı ev aletlerine bağlantı kurabiliyor. Her ne kadar Android ve iOS buna benzer imkanlar sunsa bile HarmonyOS fark yarattı diyebiliriz.

Huawei HarmonyOS tanıtımı bağlantı gücüyle ön planda

Öncelikle bu yeni işletim sisteminin ara yüzüne bakalım. Beta süreci devam eden bu yeni işletim sistemi Apple iOS ile oldukça benzer. Uygulama simgelerinin biraz daha yuvarlatılmış tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu yönüyle hem Android hemde iOS işletim sistemlerinden ayrılıyor. Ayrıca uygulamalar yan yana sıralı bir şekilde gösteriliyor.

Huawei HarmonyOS tanıtımı

 

Widgets tasarımlara bakıldığında kullanıcıların boyut ayarlaması yapabildiği görülüyor. Yeni işletim sistemi sayesinde ekranın istediğiniz tarafına bunları yerleştirmeniz mümkün. Ekosistem açısından değerlendirildiğinde 17 alt sistem olduğu görülüyor. Ayrıca 134 kod deposu bizleri karşılıyor. Güvenlik açısından HarmonyOS işletim sistemi artırılmış çekirdek güvenliği sunabiliyor.

Huawei MatePad Pro 10.8 teknik özellikleri sızdırıldı

Android işletim sistemi kullanan Huawei cihazlarında bu yeni işletim sistemine geçmek zorunlu değil. Eğer isterseniz HarmonyOS kullanabilirsiniz. Ancak bunun tamamen kişilerin tercihine bırakıldığını söyleyebiliriz. Peki siz yeni işletim sistemi hakkında neler düşünüyorsunuz?