Android mi iPhone mu? Bakın anket sonuçları ne çıktı!

Bill Gates Android ve iPhone

Uzun bir süredir tartışılan Android mi iPhone mu sorusu artık cevabını bulmaya başladı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

SellCell ismindeki bir akıllı telefon platformu “Android mi iPhone mu” sorusuna büyük ölçüde cevap buldu diyebiliriz. En az 2.000 kişinin katılım gösterdiği bu anket, Android kullanıcılarına yönelikti. Bugüne kadar Android ve iPhone cihazları hakkında ciddi soru işaretleri yer alıyordu. Neredeyse her platformda bunları kullanan kişilerin tartıştığını görmüşsünüzdür. Özellikle de iPhone 12 beklentisi bu tartışmanın yönünü değiştirdi.

iPhone yazılım desteği büyük etkiye sahip

Dünyadaki yaygınlığına bakıldığında elbette Android çok daha fazla kullanılan bir işletim sistemi. Fakat iOS her ne kadar bu yönden avantaj sunmasa bile özellikle yazılım desteği onu ön plana çıkarabiliyor. Android işletim sistemi kullanan cihazlar bildiğiniz üzere en fazla 3 yıl boyunca güncelleme alabiliyor.

Android mi iPhone mu

Apple şirketi, bugün dahi 6S gibi modellere güncelleme göndermeye devam ediyor. Bu sayede Dünyanın en gelişmiş sistemlere sahip cihazları Apple firmasından çıkabiliyor. Herhangi bir amiral gemisi akıllı telefonu üretmek aslında pek zor değil. Burada önemli olan tüm cihazlara güncelleme gönderebilmek. Aksi halde eski modeller pek işlevsel bir konuma gelemiyor.

Yazılım, güvenlik ve gizlilik gibi konular nedeniyle iPhone 12 satın almayı düşünen Android kullanıcı sayısı yaklaşık %48 seviyelerine ulaştı. Elbette Android işletim sistemi de ciddi avantajlara sahip. Ekonomik olması buradaki en önemli etken. Ancak iPhone cihazlarda kullanılan iOS işletim sistemi yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı daha popüler hale geliyor. Peki sizin tercihiniz hangisinden yana? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.