iPhone marka telefon linux işletim sistemi çalıştırdı

iPhone marka telefon linux yeni

Kısa bir süre önce iPhone marka telefon linux işletim sistemi çalıştırdı gibi bazı iddialar ortaya atıldı. İşletim sistemi geliştiricileri iPhone akıllı telefonlarda yeni sistemlerler deneyebiliyor ve bu iddianın da doğru olduğu ortaya çıktı.

Dünyanın en korunaklı işletim sistemlerinden birisi olarak bilinen iOS, son zamanlarda birçok denemeye maruz kaldı ve iPhone marka telefon linux işletim sistemi çalıştıracak kadar ileriye gitti. Android ve iOS işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlar hem kendi aralarında hem de linux gibi diğer işletim sistemleri arasında köprü kurabildi. Son olarak bir geliştirici iPhone marka akıllı telefon ile önemli bir denemeye imza attı ve başarılı oldu.

iPhone marka telefon beklenmeyen bir performans gösterdi

Akıllı telefonların Android ve iOS baskısı altında kalması geliştiricileri harekete geçirdi. iOS işletim sistemi üzerine çalışmalar yürüten bir geliştirici iPhone 7 marka akıllı telefon ile linux çalıştırmak istedi. Bunu yapabilmek için gerekli bütün hazırlıklara başladı.

iPhone marka telefon linux model

Geliştiricinin seçtiği bir iPhone 7’de Linux tabanlı işletim sistemi  çalıştırmak için, iPhone’ların jailbreak işlemlerinde çokça tercih edilen “checkra1n” aracı kullanıldı. Kodlamalar ve gerekli donanımsal düzenlemelerden sonra, tüm değişiklikleri iPhone’una aktaran geliştirici, Linux tabanlı postmarketOS’u aktif hale getirmiş oldu. Böylece yeni bir işletim sistemi elde edildi. Konuyla ilgili çalışmaların neredeyse 1 yıldır devam ettiğini söyleyen geliştirici, bu süre içerisinde başka işletim sistemleri de elde ettiğini ifade etti. Böylece Android ve iOS dışında işletim sistemleri kullanmanın da mümkün olduğu ortaya çıktı.

Facebook karanlık tema iPhone’a geliyor!

Son dönemlerde işletim sistemleri, eskisine göre çok daha önemli. Özellikle de Huawei şirketinin Google android engelinden sonra ciddi ciddi yeni işletim sistemleri denediği biliniyor. Akıllı telefon şirketleri, Android ve iOS işletim sistemlerine olan mecburiyetlerini bitirmek istiyor. Şimdilik YouTube gibi devasa platformlara sahip olan Android ve oldukça korunaklı bir yapı içerisinde yer alan iOS işletim sistemlerinin baskın piyasası devam ediyor. Ancak her an yeni işletim sistemleri ile daha farklı bir sektör oluşabilir. Sizce Android ve iOS işletim sistemlerine mecbur muyuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.