Android Google Chrome 89, daha hızlı yükleme sağlıyor

Android Google Chrome 89, daha hızlı yükleme sağlıyor

En son Android Google Chrome güncellemesi, Chrome’un bir önceki versiyonundan % 13 daha hızlı sayfa yükleme performansı sunuyor. Chrome 89, gelişmiş bellik yönetimi ile tasarlanmış.

Google kısa süre önce yenilenen profiller, Okuma listesi ve masaüstü için daha fazlasını içeren Chrome 89’u piyasaya sürdü. Arama devi, tarayıcıyı daha da hızlı hale getireceği varsayılan “dondurularak kurutulmuş sekmeler” adlı yeni bir özellik ile Android Chrome versiyonunu da geliştirdi. Google Perşembe günü, Chrome 89‘da bellek yönetimini nasıl ilerlettiğini ve performansı nasıl iyileştirdiğini ayrıntılarıyla anlatan bir blog gönderisi yayınladı. İyileştirmelerden biri dondurularak kurutulmuş sekmelerdi. Google, özellik etkinleştirildiğinde, Android’de Chrome’un % 13 daha hızlı başladığını iddia ediyor.

Android Google Chrome 89, daha hızlı yükleme sağlıyor

Google, “Chrome artık sekmelerinizin ekran görüntüsüne benzer boyutta hafif bir sürümünü kaydediyor, ancak bağlantılara kaydırmayı, yakınlaştırmayı ve dokunmayı destekliyor” dedi. “Bu Dondurularak Kurutulmuş Sekmeleri başlangıçta, asıl sekme arka planda yüklenirken kullanıyoruz ve sizi sayfalarınıza daha hızlı ulaştırıyoruz.” Bir önceki tarayıcınızdsa açık bıraktığınız sekmeler, kaydırmayı, yakınlaştırmayı ve dokunmayı destekleyen özel bir hafif sürümle yönetilebilecek. Ek olarak, Android için yenilenen Chrome, gelişmiş bellek kullanımı sunıp donmaları azaltacak. Aynı zamanda başlangıçta sekmeleri % 7,5 daha hızlı açacak. Google ayrıca yeni sürümün % 22 daha iyi tarayıcı işlem performansı, % 8 daha iyi işleme ve % 3 GPU iyileştirmesi olduğunu iddia ediyor.

Google, 8 GB veya daha fazla RAM’e sahip Android 10 çalıştıran cihazlara gelecek 64 bit Android için Google Chrome sürümünü de duyurdu. Yeniden paketlenen 64 bit Chrome uygulaması, % 8,5 daha hızlı yükleme süreleri ve % 28 sekmeler arası daha yumuşak kaydırma ve daha az giriş gecikmesi vaat ediyor. Yenilenen Google özelliklerine aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Oppo X için tarih belli oldu!