Samsung ‘dan Türkiye için dev istihdam

Samsung güvenlik güncellemeleri

Samsung, İstanbul Esenyurt’ta Atmaca Elektronik iş birliğiyle başlattığı cep telefonu üretimi için şu an 600 kişiyi işe alırken iş alımlarının devam edeceği aktarıldı.

Covid-19 salgını ile beraber birçok sektör yara alırken, bundan dolayı da tüm dünyada milyonlarca kişi işsiz kaldı. İşsiz kalanların önemli bir kısmı teknoloji devlerinin fabrikalarında yaşandı.

Talebin azalması nedeniyle ve salgının yayılabilme ihtimalinden dolayı fabrikalarını geçici olarak kapattıkları gibi kimileri tamamen kapattı. Salgının iyi tanınması ile beraber bazıları çeşitli önlemler alınarak tekrar açılsa da hala eskisi gibi değil. Bunun yanı sıra bazı firmalar farklı ülkelerde fabrikalar, üretim tesisleri oluşturmaya devam ediyor. Bunlardan en önemlisi de Samsung.

Samsung, İstanbul Esenyurt’ta Atmaca Elektronik iş birliğiyle başlattığı cep telefonu üretimi için şu an 600 kişiyi işe alırken beyaz yaka mühendis arayışları da devam ediyor. Samsung, yılda 3 milyon cep telefonunu Türkiye’de üretecek.

Samsung Türkiye üretim merkezinde çalışacak kişiler arıyor
Xiaomi ve Salcomp, İstanbul Avcılar’da üretim için 30 milyon dolar yatırımla kolları sıvadı. Bir süre önce iş ilanına da çıkıldı. Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk, Linkedin hesabından bir ilan paylaştı. Bu ilanda yeni mezun veya birkaç yıl deneyimli test mühendisi, teknik mühendis ve yardımcılar arandığı belirtildi.

Oppo da İstanbul Tuzla’da kuracağı fabrika için eleman alım ilanına çıktı. Sadece ocak ayında 200 kişiye istihdam sağladı. Oppo, ilk etapta Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi (TUZKAM) ile yapılan işbirliği kapsamında ilk etapta 200 üretim elemanı için ocak ayında toplu iş görüşmesi yaptı. 50 milyon dolarlık fabrikada yatırımı için toplamda 1.000 kişinin istihdam edileceği açıklanmıştı.

Pokemon Go ‘da görülmemiş bir rekor kırıldı