Facebook ve Apple arasındaki savaş yeni güncelleme ile büyüdü

Apple Facebook

Küresel çapta ses getiren Facebook ve Apple arasındaki savaş her geçen gün daha fazla büyüyor ve Apple, Facebook ile bir türlü anlaşamıyor. İşte merak edilen detaylar.

Facebook ve Apple arasındaki savaş herkesin gündeminde. Uygulamalar ile ilgili şeffaflık raporu hazırlayan kuruluşlar genellikle Facebook şirketinin son derece gizlilik düşmanı ilan ediyor. Peki Facebook neden insanların verilerini alıyor. Burada en önemli faktörün reklamlar olduğunu söylemek gerekiyor.

Şirket tarafından kullanıcı verileri toplanıyor ve onlara en uygun olabilecek reklamlar hazırlanıyor. Bu reklamlar WhatsApp veya diğer uygulamalar kullanıldığında rahatlıkla gösterilebiliyor. Her ne kadar şuanda WhatsApp üzerinden reklam gösterilmese bile yine de çok ciddi veri akışı sağlanıyor.

Apple kullanıcılardan veri toplanmasını istemiyor

Dünyanın en güvenli şirketlerinden bir tanesi olarak görülen Apple kesinlikle Facebook platformundan çok farklı düşünüyor. Onlara göre kullanıcı verileri değerlidir ve kesinlikle başka bir kurum ile paylaşılmamalı. Fakat Facebook ise bunların reklam için kullanılabileceğini söylüyor.

Facebook ve Apple arasındaki savaş

Yeni gelen iOS 14.5 ile birlikte Apple çok daha radikal kararlar aldı. Buna göre Facebook firmasının kullanıcı verilerini toplaması tamamen engellendi. Böylece daha güvenli bir platform oluşturuldu. Ancak Facebook bu durumdan çok rahatsız.

Facebook Hikayeler için “sticker” reklamları test ediyor

Küçük işletmeler ve diğer şirketlere reklam hizmeti sunan Facebook en büyük gelir kaynaklarından birisini de buradan elde ediyor. Bu nedenle reklamlardan vazgeçmesi neredeyse imkansız diyebiliriz. Apple ise kesinlikle kullanıcı verilerini paylaşmak istemiyor. Bu nedenle ikili arasındaki tartışma çok daha fazla büyüyecek diyebiliriz. Peki bu iki şirket arasından siz hangisini destekliyorsunuz?