Android 5.1 Lollipop Kullanan Nexus 5 Görüldü

androidlollipop5.11

Geçtiğimiz günlerde Asya’da piyasaya sürülen cihazlarla kullanıcılarla buluşan Android 5.1 Lollipop işletim sistemini kullanan Nexus 5 nihayet görüldü.

Google tarafından geçtiğimiz yılın son aylarında resmi olarak tanıtılan ve Nexus 5’in piyasaya sürülmesiyle birlikte kullanıcılarla buluşan Android 5.0 Lollipop işletim sistemi kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanmış olsa da, yeni işletim sistemiyle birlikte gelen sorunlar birçok kullanıcının keyfini kaçırdı. Android 5.0’ın yayınlandığı günden beri bu sorunlardan şikayetçi olan kullanıcılar, istedikleri çözümlere çok yakında kavuşacaklar gibi görünüyor.

androidlollipop5.1

Yeni Android sürümünde yaşanan sorunları gidermek için Google tarafından geliştirilen Android 5.1 Lollipop işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefonlar geçtiğimiz günlerde Çin’de piyasaya sürülmüş olsa da, başta Nexus cihazlar olmak diğer akıllı telefonların yeni işletim sistemi için meraklı bekleyişi devam ediyor.

Google’ın akıllı telefonlarını tercih etmeyen kullanıcıların yeni sürüme ne zaman kavuşacağı şimdilik belli olmasa da, Nexus kullanıcılarının Android 5.1 çok uzun süre beklemeleri gerekmeyecek gibi görünüyor. Zira Android 5.1 Lollipop işletim sistemini kullanan Nexus 5, dün Geekbench adlı performans testi platformunda görüldü.

Samsung Galaxy S6 Sabit Bataryayla Gelecek