Android 5.0 Lollipop Beklenenden Daha Yavaş Yayılıyor

Android 5.0 Lollipop

Yaklaşık beş ay önce yayınlanan Android 5.0 Lollipop’un bu süre sonunda sadece yüzde 3.3’lük bir kullanım oranına sahip olması hayal kırıklığı yarattı.

Google tarafından geçtiğimiz yılın son aylarında resmi olarak tanıtılan ve yeni Nexus cihazların piyasaya sürülmesiyle birlikte kullanıcılarla buluşan Android 5.0 Lollipop işletim sistemi kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanmış olsa da, yayınlanan istatistikler yeni Android sürümünün beklenediği kadar hızlı yayılmadığını gösterdi.

Android_5.0_Lollipop

Google tarafından bugün yayınlanan ve 2 Mart’ta sonlanan haftadaki Android kullanımı göz önüne alınarak hazırlanan yeni istatistikler, yaklaşık beş ay önce kullanıcıların beğenisine sunulan Android 5.0 Lollipop‘in bunca zaman sonra anca yüzde 3.3’lük bir kullanısı kitlesine ulaşabildiğini gösterdi. Yeni Android işletim sisteminin beklenenden daha yavaş yayılmasında, bazı önemli akıllı telefonların yeni işletim sistemine henüz kavuşmamış olmasının oldukça etkili olduğu belirtiliyor.

Şubat ayının son haftası göz önüne alındığında en çok kullanılan Android sürümü bir kez daha Android 4.4.x KitKat olurken, yüzde 40.9’luk pazar payıyla lider olan KitKat’ı yüzde 19.4’lük pazar payıyla Android 4.2.x JellyBean izledi. Tüm versiyonları toplandığında pazar payı yüzde 42.6’yı bulan JellyBean’in kendisinden daha yeni olan KitKat’ı geride bırakması dikkatlerden kaçmadı.

Microsoft Amiral Gemilerini Yaz Aylarına Saklıyor