Nexus 4 İçin Android 5.0 Yayınlanmaya Başlandı

androidlollipop

Yeni işletim sistemine geçtiğimiz günlerde kavuşan Nexus 5’ten sonra şimdi de Nexus 4 için Android 5.0 Lollipop güncellenmesi yayınlanmaya başlandı.

Google tarafından geçtiğimiz ay düzenlenen basın toplantısıyla resmi olarak tanıtılan Android 5.0 Lollipop işletim sistemi, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Nexus 6 ve Nexus 9’un çıkışıyla beraber kullanıcılarla buluştu. İşletim sisteminin yayınlanmasının ardından Samsung, Sony ve LG Electronics gibi Android kullanan telefon üreticileri yeni işletim sistemini kullanıcılarına bir an önce sunmak için adeta yarışa girerken, işletim sistemine ilk kavuşanlar tabiki Google’ın kendi kullanıcıları oldu.

android-nexus

Nexus 5 ve Nexus 4‘ün çok yakında Android 5.0 Lollipop‘a kavuşacağının geçtiğimiz hafta boyunca konuşulmasının ardından beklenen ve oldu bu telefonlar için yeni işletim sistemi yayınlanmaya başlandı. Nexus 5 güncellemeye birkaç gün önce kavuşurken, bugün de Nexus 4 kullanıcıları için sevindirici bir haber geldi. Bazı bölgelerdeki Nexus 4 kullanıcılarının yeni işletim sistemine kavuştuklarını belirtmesi, Android 5.0 Lollipop işletim sisteminin yayınlanmaya başladığını gösterdi.

Güncellemeye otomatik olarak erişemeyenler Google’ın geliştiricilere yönelik sitesinden yeni işletim sistemini indirebiliyor olsalar da, bu şekilde yüklendiğinde güncellemenin bazı sorunlara neden olduğu ve en doğru yolun güncellemenin otomatik olarak yüklenmesini beklemek olduğu belirtiliyor.

Samsung ve BlackBerry Güçlerini Birleştirdi