Android 5.1 Lollipop Ne Zaman Yayınlanacak?

androidlollipop5.12

Android 5.0’da görülen birçok sorunu gidermesi beklenen Android 5.1 Lollipop’un ne zaman kullanıcılara sunulacağıyla ilgili ilk detaylar gün yüzüne çıktı.

Google’ın geçtiğimiz yılın son aylarında resmi olarak tanıttığı ve kısa bir süre sonra yayınladığı yeni mobil işletim sistemi Android 5.0 Lollipop akıllı telefon ve tablet kullanıcıları tarafından ilgiyle karşılanmış olsa da, yeni işletim sisteminde yer alan ciddi hatalar birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğrattı. Bazı kullanıcıların cihazlarını kullanılamaz hale getiren bu hataları gidermek için sıkı bir çalışma yürüten Amerikalı internet devi Google, işletim sisteminin yenilenmiş halini yayınlamaya hazır görünüyor.

androidlollipop5.1

Android 5.0 Lollipop’ta görülen bu hataları gidermesi beklenen Android 5.1 Lollipop geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen birkaç akıllı telefonda görülmüş olsa da, yeni sürüm için henüz resmi bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak HTC Corporation yöneticisi Mo Versi tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir açıklama, Google’ın yeni güncellemeyi ne zaman yayınlayacağı hakkında merak edilen detayları gün yüzüne çıkardı.

Yeni işletim sisteminin yayınlanmasının ardından ciddi sorunlar yaşayan HTC One M7’nin gerekli çözüme ne zaman kavuşacağı sorulan HTC yöneticisi, Google‘ın bir sonraki güncellemesiyle bu sorunların giderileceğini ve bu güncellemenin Mart ayında yayınlanacağını açıkladı.

Android 5.1 Lollipop‘in önümüzdeki ay yayınlanmaya başlanacağının ortaya çıkması sorunların bir an önce çözülmesini isteyen kullanıcıları sevindirmiş olsa da, yeni güncellemenin tam olarak hangi sorunları gidereceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Lenovo Vibe Serisinin Yeni Üyeleri Görüldü