Android 14 özellikleri sızdırılmaya devam ediyor

Yeni Android virüsü

Google’ın bir süredir üzerinde çalıştığı Android 14 işletim sistemiyle ilgili çok önemli bir detay daha gün yüzüne çıktı. İşte Android 14’ün birçok sorunu çözecek o yeni özelliği.

Android 14 özellikleri sızdırılmaya devam ediyor. Geleneksel telefonların zamanında her şey ne kadar da kolaydı. Cep telefonu yalnızca arama yapma ve mesaj atma amaçlarıyla kullanılır, feneri olan telefon ise lüks sayılırdı. Ancak akıllı telefonların icadı bizlere geleneksel telefonların pek bir basit, pek bir işlevsiz olduğunu gösterdi. Yeni trend, artık telefonla internete girme, fotoğraf video çekme, hatta bilgisayar kıvamında oyunlar oynama dönemiydi. Ancak tabi bu gelişim yanında bir dizi anlamsız zorlamayı da beraberinde getirdi.

Yeni Android virüsü

Akıllı telefonların ayrılmaz bir parçası olan uygulamalar, yeni dönemde çoğu kez operatör şirketleri ya da üretici firmalar tarafından gereksiz kullanım aracı oldu. Örneğin yeni bir tablet ya da telefon aldığımızda, hiç kullanmadığımız, kullanmak da istemediğimiz uygulamaları cihazlarımızdan kaldıramadığımızı gördük. Bunun çaresi olarak da çoğu kez gereksizler diye bir klasör açtık ve bu uygulamaları da oraya gömdük. Ancak bu uygulamaların arka tarafta hala belli bir güç tüketimine sebep olduğunu da unutmadık.

Yeni Android virüsü

Android 14 özellikleri sızdırılmaya devam ediyor

İşte Android 14 sürümü, akıllı cihaz kullanıcılarının kangren halini almış bu sorununa çözüm getiriyor. Yeni sürümle birlikte artık cihazlardan kaldırılamayan hiçbir uygulama olmayacak. Kullanıcılar istedikleri uygulamayı cihazdan sonsuza dek kaldırabilecekler.

Google, Android cihazlar için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Üstelik yeni özellik çok daha işlevsel bir şekilde gelecek. Buna göre yeni tasarlanacak bir menü eşliğinde, telefonun çalışabilmesi için gerekli olan uygulamalar ayrı, bunun dışındaki uygulamalar ayrı gösterilecek. Bu sayede kullanıcı herhangi bir uygulamayı silmek istediğinde aklına “acaba bu gerekli bir uygulama mıydı” sorusu da gelmeyecek. Bu sayede de artık telefonun gücünü emen ancak hiçbir işe yaramayan uygulamalardan kurtulmuş olacağız. Android 14 özellikleri sızdırılmaya devam ediyor.

Guardians of the Galaxy 3’ten yeni fragman