BlackBerry, kan kaybetmeye devam ediyor!

blackberry1

Telefon dünyasının eski yıldızı BlackBerry, kan kaybetmeye devam ediyor. Firmanın güncel finansal raporlarının yayınlanmasıyla ortaya çıkan gerçekler, artık bazı çanların çaldığını gösteriyor. BlackBerry’nin finansal durumuna ilişkin güncel bilgiler haberimizde.

blackberry[1]

Tam boy QWERTY klavyeli klasik telefonları ile bir zamanların yıldızı olan BlackBerry, akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte hızlı bir çöküşe girmişti. Zaman içerisinde çıkarılan yeni ürünlerin kurtaramadığı BlackBerry’de ciddi bir mali bunalım söz konusu. Yayınlanan son rakamlar firma adına korkutucu gerçekleri ortaya çıkarıyor.

2015 yılının içerisinde bulunduğumuz döneme ait rakamlara göre BlackBerry 490 Milyon Dolarlık bir gelir elde etmiş görünüyor. Bu rakam çok görünebilir. Ancak geçtiğimiz 2014 yılının aynı dönemine göre %46’lık bir gerileme söz konusu. Yani yaklaşık yarı yarıya bir mali daralma görüyoruz. 2014 yılında 2.4 milyon telefon satışı gerçekleştiren firmanın bu yıl 800.000’de kalması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta firma, BlackBerry Priv olarak adlandırdığı yeni bir modeli ile karşımıza çıktı. Söz konusu yeni modelin 2015 yılı bitmeden piyasaya çıkması bekleniyor. Bu sefer Android işletim sistemiyle şansını deneyecek olan firma için önümüzdeki yıl son şans olabilir.

Android 5.1.1 hangi Sony’lere gelecek?