Apple yeni güncellemesi ile saldırılara karşı tam koruma sağlayacak

Apple Nisan ayında 15.5 İnç MacBook Air'i piyasaya sürecek

Apple özellikle güvenli ekosistemi ile biliniyor. Şirket şimdi yeni güncellemesi ile saldırılara karşı tam koruma sağlayacak. İşte tüm detaylar.

Son birkaç ayda birçok casus yazılım ortaya çıktı. Son zamanlarda Apple, bilgisayar korsanları tarafından aktif olarak kullanılan bir güvenlik açığının üstesinden gelmek için iPhone ve iPad için yeni bir işletim sistemi güncellemesi yayınladı. Apple yaptığı açıklamada, bu konuyla ilgili bir bildirim aldığını kabul etti ve cihazlarının güvende kalmasını sağlamak için hızlıca adımlar attı. Bu tür sorunlar şirket tarafından çok ciddiye alınıyor ve bu sorunu çözmek için hızla hareket ettiklerini görmek sevindirici.

Apple yeni güncellemesi ile saldırılara karşı tam koruma sağlayacak

Söz konusu güvenlik açığı, anonim kalmayı seçen bir araştırmacı tarafından keşfedildi ve Citizen Lab, şirketin sorunu tespit edip yanıt vermesine yardımcı olmada kritik bir rol oynadı. Toronto Üniversitesi’ndeki Munk Okulu’nda faaliyet gösteren bu dijital haklar araştırma grubu, güvenlik üzerine yaptıkları çabalarıyla uzun süredir biliniyor.

Bu açığın şirketin tarayıcı motoru olan ve cihaz verilerine sağlayabileceği geniş erişim nedeniyle bilgisayar korsanları için popüler bir hedef haline gelen WebKit’te olduğunu belirtmekte fayda var. Bununla birlikte, Apple’ın bu tür güvenlik açıklarının üstesinden gelmek için çok çalıştığını görmek güven verici. Şirket, her zaman olduğu gibi, kullanıcılarının güvenliğini sağlamaya ve ortaya çıkan güvenlik sorunlarına yanıt olarak hızla harekete geçmeye kararlı.

Şimdilik Apple’ın planlarında yok! Biraz daha beklemek gerekiyor