Android 12 son beta sürümü yayınlandı

Android 12 son beta sürümü yayınlandı

Resmi çıkışından önce Android 12 güncellemesini denemek için son bir şansınız var. Google, Pixel telefonlar (Pixel 5a dahil) ve birkaç üçüncü taraf cihaz için beşinci ve son beta sürümünü yayınladı. İşte detaylar.

Son beta sürümünün gelmesiyle esas sürüm gelmeden önce bir bakış daha elde etme imkanınız olacak. Beta 5, olağan son dakika düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içeren bir derleme olarak karşımıza çıkıyor. Beta sürüm 4 veya 3‘e kıyasla çok büyük değişiklik yok ancak ufak tefek düzeltmeler mevcut diyebiliriz.  Google, tamamlanan yazılımın “önümüzdeki haftalarda” biteceğini söyledi. İlk olarak yalnızca Pixel cihaz sahipleri Android 12 güncellemesini alacak. Diğer cihazların ise önümüzdeki aylarda tamamlanmış sürümü alması bekleniyor.

Android 12 son beta sürümü yayınlandı

Materyal Tasarım şeması, Android 12’deki en göze çarpan değişiklik olmaya devam ediyor. Bunun sebebi genel bir arayüz yenilemesi, daha akıcı animasyonlar ve duvar kağıdınıza uyum sağlayan renk temaları dahil olmak üzere bir çok özellik alması. Ayrıca, kameralar ve mikrofonlar için özel bir Gizlilik Panosu ve geçişler ile kullanımdaki göstergeler dahil olmak üzere daha fazla gizlilik özelliği göreceksiniz. Kamera tabanlı otomatik döndürme ve uygulamalarınızda içerik bulmanıza yardımcı olan bir cihaz içi arama motoru gibi daha incelikli geliştirmeler de mevcut. Bu, bazı açılardan devasa bir yenilik değil, ancak önceki sürümlerin biraz bayat olduğunu düşünüyorsanız, Android’i daha ilginç hale getirecekleri kesin.

Twitter takipçi çıkarma özelliği sunacak: Günaydın Twitter