Amerika’dan çıkıp dünyaya hükmeden en değerli teknoloji şirketleri

abd

#İŞBİRLİĞİ

Günümüzde genel olarak en değerli şirketlerin, teknoloji sektöründen çıktığı biliniyor. Peki Amerika’dan çıkıp tüm dünyaya hükmeden en değerli teknoloji şirketleri hangileri? İşte yanıtı.

Artık teknoloji ve bilgisayar çağında yaşadığımızı kabul etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu çağa hükmetmek isteyen şirketlerin, öyle ya da böyle teknoloji ve internet ile içli dışlı olması gerekiyor.

Günümüzden bir 20 yıl öncesinde borsada işlem gören dünyanın en değerli şirketleri ağırlıklı olarak yeme, içme ve barınma sektöründe boy gösteren isimlerdi. Fakat gelişen teknoloji, dünyadaki pek çok dengeyi değiştirdiği gibi, en değerli şirketler listesini de alaşağı etti.

Şu aralar dünyanın en değerli şirketlerine baktığımızda, genelinin teknoloji ve internet ile bağı olduğunu görüyoruz. İşin kötü yanı ise bu şirketlerin tamamına yakını Çin ve Amerika menşeine sahip.

Peki Amerika’dan çıkıp dünyaya hükmeden en değerli teknoloji şirketleri hangileri? Bu yazımızda ABD merkezli en değerli teknoloji şirketleri listesi ile karşınızdayız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri Amerika merkezli en değerli teknoloji şirketleri listemiz ile başbaşa bırakalım.

Amazon (AMZN)

Amazon

Listemizin ilk sırasında Amazon yer alıyor. 2019 yılında açıklanan son verilere göre 795.18 milyar dolarlık değeri ile dünyanın en değerli şirketi konumunda yer alan Amazon, 5 Temmuz 1994 yılında kuruldu.

Jeff Bezos tarafından kurulan şirketin genel merkezi ise Seattle, Washington’da yer alıyor. Amazon, Audible.com, Whole Foods Market Inc ve AbeBooks gibi büyük kuruluşları da bünyesinde bulunduruyor.