Dünyanın en değerli şirketi belli oldu

Microsoft

Dünyanın en değerli şirketi olma konusunda kıyasıya rekabet yürüten kuruluşlar sürekli olarak yeni ürün ve hizmetler geliştirmeye çalışıyor. Apple defalarca dünyanın en değerli şirketi olmasına rağmen yine de bu ünvanı Microsoft’a kaptırmaktan bir türlü kurtulamıyor.

Mali raporlarını gün yüzüne çıkaran Microsoft ilk altı aylık gelirleri ile 1.05 trilyon dolar rakamına ulaşmayı başardı. Şirketin en fazla kar elde ettiği alan ise bulut hizmeti Azure oldu. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde Microsoft, bu alana daha fazla yoğunlaşacak.

Dünyanın en değerli şirketi gelirlerini %68 artırdı

Mali raporlarını yayınlayan Microsoft aynı zamanda zarar ettiği alanları da gösterdi. Şirket tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında oyun ve Xbox konsolları satışında %10’luk bir düşüş ortaya çıktığı görüldü. Şirket, gelirdeki bu azalmanın daha çok gelecek yıl piyasaya sürülecek mevcut ürünlerin beklenmesinden kaynaklı olduğunu söyledi.

Microsoft degeri

Microsoft tarafından verilen Windows, Office ve bilgisayar satışları gibi bütün hizmetler son 3 ayda 33.7 milyar dolar gelir sağladı. Geçen yıla göre %68 oranında gelir artışı yaşayan bulut sistemi Microsoft Azure, şirkete büyük bir destekte bulundu.

Tüm bu açıklamalardan sonra Microsoft şirketinin hisse senetleri %1.3 oranında arttı. Böylece şirketin toplam değeri 1.05 trilyon dolar gibi bir rakama ulaşmayı başardı. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde şirket gelirlerini daha da arttıracaktır. Peki sizce de Microsoft, dünyanın en değerli şirketleri arasında olmaya uzun bir süre devam edebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Microsoft telefon ve tablet için kontrolcü geliştirebilir!