Dünyanın en değerli otomobil firması belli oldu

Dünyanın en iyi otomobili

Dünyanın en iyilerinin belirlendiği sıralamalarda Dünyanın en değerli otomobil firması sonunda belli oldu. Kantar Millward Brown tarafından gerçekleştirilen BrandZ Top 100 en değerli küresel markalar listesinde elbette yine; Amazon, Apple ve Microsoft gibi şirketler yer alıyordu.

Eski dönemlerde olsaydı muhtemelen Dünyanın en değerli küresel şirketleri otomotiv firmaları olurdu. Ancak teknolojinin gelişmesi ile birlikte, bu alan yavaş yavaş bilişim sektörüne doğru kaydı. Şu an için zirvede bulunan bütün kuruluşlar, teknoloji şirketlerinden oluşuyor. Otomotiv firmaları ise, ancak en yüksek konum olarak 41. sıradan listeye giriş yapabildiler.

Dünyanın en değerli otomobil firması değişmedi

En değerli markalar listesinde ilk 100’e girmek kolay değil. 3 otomobil şirketi bu zorluğu aşarak listede yer almayı başardı. Toyota 41. sıradan listeye girerek en değerli otomotiv firması oldu. Onu takip eden Mercedes 54. sırada kendisine yer bulurken, BMW de 55. sırada yer alabildi.

toyota

Listede şaşırtıcı bir durum da gerçekleşti. Bundan bir önceki listede kendisine yer bulabilen Maruti-Suzuki ise bu yıl liste dışında kaldı. Ortaya çıkan bu kötü tablodan sonra, otomobil firmalarının radikal değişiklikler yapması bekleniyor.

Apple ve Amazon gibi devasa şirketler, satış sonrası hizmet seçenekleri sundukları için müşterilerini kolay kolay kaybetmiyor. Ancak otomobil firmalarında bu durum pek de böyle gerçekleşmiyor. Bu nedenle otomobil şirketlerinin satış sonrası hizmet gibi alanlara da yönelmesi bekleniyor.

Peki sizce otomobil devlerinin zirveye oynayabilmesi için ne yapması gerekiyor? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Mayıs’ta en çok otomobil satan markalar