Sanayi 4.0’a Türkiye ne zaman geçiş yapacak?

Türkiye ne zaman geçiş yapacak

#İŞBİRLİĞİ

Son dönemlerde; özellikle de ağır sanayi faaliyetinde bulunan şirketler ile ilgili en çok merak edilen konulardan bir tanesi de, Sanayi 4.0’a Türkiye ne zaman geçiş yapacak sorusu oldu. Mitsubishi başkanı Hartmut Putz, konuyu bir kez daha gündeme getirdi.

Sanayi konusunda ciddi atılımlar yapan gelişmiş ülkeler, diğer ülkelerin sanayicilerinin de aynı atılımı yapmasına yardım etmek istiyor. Tamamen birbirine bağlantılı wifi sistemleri üzerinden yürütülen Sanayi 4.0, hem zamandan tasarruf yapıyor hem de geniş bir yatırım alanı sunuyor.

e-F@ctory’e Türkiye ne zaman geçiş yapacak?

Sanayi 4.0’a geçiş yapmak isteyen sanayiciler, öncelikli olarak e-F@ctory ortaklığına dahil oluyor. Bu geniş ağ sayesinde veriler bir merkezde toplanıyor ve şirketlerin kendi alanlarında yatırım alanı bulmasının önü açılıyor.

Sanayi 4.0 Türkiye ne zaman geçiş yapacak

Mitsubishi Electric Avrupa Fabrika Otomasyon Sistemleri Başkanı Pütz, Türkiye’nin bu ortaklık ağına dahil olması hiçin önünde hiçbir engel olmadığını ifade etti. Daha önce defalarca yurt dışında çalışma imkanı elde ettiğini söyleyen Pütz, Türkiye’deki mühendislerin bu işin altından kalkabileceğini de sözlerine ekledi.

Her ne kadar bu ifadeler yüreklendirici olsa bile yine de yeterli değil. Öncelikli olarak sahip olunması gereken bazı detaylar buluyor. Bu detayları

  • Güçlü bir yazılım ağı
  • Donanımsal ekipmanların temin edilmiş olması
  • Dünyayla entegre bir bilişim ağı
  • Yüksek maliyetleri karşılayabilecek finansal destek
  • Tüm bu ağın kurulmasına destek verebilecek donanımlı bir mühendis ekibi

olarak sıralamak mümkün. Türkiye’nin maalesef ki, bunların önemli bir bölümüne henüz sahip olmadığını söyleyebiliriz. Sizce Sanayi 4.0 Türkiye için çok mu uzak? Bu konudaki görüşlerinizi heyecanla bekliyoruz.

Amerika’dan çıkıp dünyaya hükmeden en değerli teknoloji şirketleri