Oppo A5s satışa sunuldu! İşte özellikleri

oppo a5s

Oppo bir süre önce satışa sunduğu A5 modelini revize ederek A5s ismiyle görücüye çıkardı. İşte Oppo A5s özellikleri ve diğer detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Oppo, özellikle orta segmentteki modelleriyle hayli ilgi görüyor. Çinli üretici kısa süre önce Helio P35 yonga setinden güç alan A5 modelini satışa sunmuştu. Bu modelin satış rakamları bazında beklentileri karşılamaması üzerine ufak bir revizyona gidildi.

Oppo A5s tasarımı ve özellikleriyle dikkat çekiyor

Oppo A5s modelinde çentikli bir tasarım çizgisine yer verirken Helio P35 yonga setini de Snapdragon 450 ile değiştirdi. Aslında iki yonga seti de CPU tarafında aynı çipleri kullanıyorlar. Fakat GPU söz konusu olduğunda önemli farklılıkların olduğu söylenebilir.

720 x 1520 piksel çözünürlüğünde 6.2 inçlik IPS ekranla gelen Oppo A5s, 4230 mAh kapasitesinde bir bataryadan besleniyor. Zaten A5 modelinde de batarya 4230 mAh’tı.

Sistemini 3GB RAM ile destekleyen modelin dahili depolama alanı ise 64GB. Kutudan ilk çıktığında ColorOS 5.2 destekli Android Oreo 8.1 ile çalışan Oppo A5s, çift ana kamerasıyla da dikkat çekiyor.

Telefonun arka kısmında yatay olarak konumlandırılmış 13MP + 2MP’lik çift ana kamera modülü mevcut. Ön tarafta ise 8MP’lik selfie kamerası yer alıyor.

Oppo henüz yeni modelinin fiyatı ve çıkış tarihi hakkında net bir açıklama yapmadı. Bu arada telefonun renk seçenekleri arasında kırmızı, siyah, mavi ve pembenin bulunduğunuda belirtelim.

Samsung Nisan’da 3 yeni Galaxy A modeli tanıtacak