CD Projekt RED davalar ile boğuşabilir

CD Projekt RED

Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3’ün yaratıcısı olan CD Projekt RED davalar ile boğuşacak gibi görünüyor. CDPR’a ilk dava bugün açıldı.

Küresel yatırımcı hakları hukuk firması Rosen Hukuk Bürosu, 16 Ocak 2020 ile 17 Aralık 2020 tarihleri ​​arasında CD Projekt RED menkul kıymetlerinin alıcıları adına toplu dava açtığını duyurdu. Dava, CDPR yatırımcılarının federal menkul kıymetler kanunları kapsamında tazminat ödemesini amaçlıyor. Peki, bu dava neden açıldı?

Rosen Hukuk Bürosu aşağıdaki etkenleri gerekçe gösteren dava açtığını belirtiyor.

CD Projekt RED ne ile suçlanıyor?

  1. Cyberpunk 2077, muazzam sayıda hata nedeniyle mevcut nesil Xbox veya Playstation sistemlerinde neredeyse oynanamazdı.
  2. Sony, Cyberpunk 2077’yi Playstation mağazasından kaldıracaktı. Ayrıca, Sony, Microsoft ve CDPR oyun için tam geri ödeme yapmak zorunda kalacaktı.
  3. Sonuç olarak, CDPR itibar ve maddi zarar görür.
  4. Davalıların işleri, faaliyetleri ve beklentileri hakkındaki ifadeleri esaslı olarak yanlıştı ve yanıltıcıydı ve / veya ilgili tüm zamanlarda makul bir dayanaktan yoksundu.
  5. Gerçek detaylar pazara girdiğinde, dava yatırımcıların zarar gördüğünü iddia ediyor.

Ayrıca, Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz LLP’nin de CD Projekt’e karşı olası bir menkul kıymetler sınıfı dava açtığını da belirtelim.

Cyberpunk 2077 1.06 güncellemesi çıktı

Kısacası işler çirkinleşmek üzere. CDPR, gözden geçirenlerin eski nesil konsol sürümlerini kapsamasını engelleyerek temelde ayağa kalktı. Size garanti edebilirim ki, tüm bunların tam olarak bu yüzden olduğunu. Her şey CD Projekt’in insanları yanıltması gerçeğiyle ilgili.

CD Projekt RED

Cyberpunk 2077, PS4 veya Xbox One’da oynanamaz değildi. Sadece bu da değil, Bethesda’nın oyunları (bkz Skyrim) CP2077’nin sahip olduğu sayıda hataya sahipti.

Son olarak Opencritic, insanları platformlar arasındaki performans eşitsizliği konusunda uyaran bir PSA koydu. CD Projekt’in buna nasıl tepki vereceğini görmek ilginç olacak. Ekip dün, oyunun dünya çapında 13 milyon kopya sattığını duyurmuştu. Bakalım bu başarı davalar ile gölgelenecek mi?