PlayStation 5 ön sipariş kayıtları başladı!

PS5 Türkiye fiyatı

PlayStation 5 ön sipariş kayıtları bugün resmen başladı. Bir kişi sadece bir tane PS5 alabilecek. İşte ön siparişin detayları.

PlayStation Amerika bugün PlayStation 5 ön sipariş kayıtlarını resmen başlattı. Kasım ayı içerisinde satışa sunulacak olan PS5’i satın almak isteyenlere bazı şartlar sunulacak. PlayStation 4 zamanındaki gibi öyle herkes üçer beşer tane konsolu tek seferde satın alamayacak.

Koronavirüs salgınından dolayı tüm firmalar üretim hatlarında sıkıntılar yaşamıştı. Salgından dolayı yeni nesil konsolların bile ertelenebileceği söylenmişti. Ancak korkulan olmadı ve tahmin edildiği gibi Kasım ayında yeni nesil bizlerle beraber olacak. Yine de Sony, üretim hattında doğal olarak talebin yüzde 100‘ünü karşılamayacak.

Sony, yeni nesilde stok sorunu çekmemek ve PS5 almak isteyen herkese konsol satabilmek için bir kişiye sadece bir adet PS5 satacak. Yani PS5 almak isteyen biri ya PS5 ya da PS5 Digital Edition’dan birini seçemek zorunda kalacak.

PlayStation 5 ön sipariş

Sony, diğer aksesuarları için de kısıtlama getirecek. Bir kişi en fazla iki adet DualSense, DualSense şarj istasyonu, Pulse 3D wireless kulaklık, Medya kontrolcüsü ve HD Kamera satın alabilecek. Ön sipariş kaydını buradan PSN ID’niz ile oluşturabileceğinizi belirtelim.

Xbox Game Pass Ağustos oyunları ile coşuyor!

Bu kısıtlamaların olması oldukça normal. Çünkü yeni nesile geçildiğinde oyunculardan daha çok bizlerin çakal olarak tabir ettiği bu işin karaborsa ticaretini yapan şahıslar türüyor. Türkiye’de de bir hayli fazla olan bu şahsiyetler, PS5’i normla fiyatından satın alıp piyasada stok bırakmıyor ve sonra 1.5 katına satmaya çalışıyor. Sony, bu sayede bu kendini bilmezlerin türemesinin de önüne geçecek.

  • 1 x PS5
  • 1 x PS5 Digital Edition
  • 2 x DualSense wireless kontrolcü
  • 2 x DualSense şarj istasyonu
  • 2 x Pulse 3D wireless kulaklık
  • 2 x Medya kontrolcüsü
  • 2 x HD Kamera