Amazon çalışanlarının şikayetleri bitmiyor

Amazon çalışanlarının şikayetleri bitmiyor

New York, güneydoğusunda bulunan bir kasabadaki bir Amazon deposun işçileri sendika seçimlerinin yapılması için Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na dilekçe verdi. Şirket çalışanlarının şikayetleri son bulmuyor. İşte tüm detaylar.

ALB1 kod adlı depo şirketten fazlasıyla şikayetçi. Daha önce Staten Island’daki bir tesisteki işçilerin sendikalaşma lehinde oy kullanmasıyla adeta bir hareket başladı. Bu kapsamda farklı ülkelerdeki çalışanlar da kendi sendikasını kurmaya çalışıyor. İşçiler Amazon İşçi Sendikası’na katılmayı umuyor. Bir NLRB sözcüsü CNBC’ye, çalışanların seçim yapmak için gereken minimum imza sayısını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Amazon çalışanlarının şikayetleri bitmiyor

Sendikaların oy kullanabilmeleri için genellikle uygun üyelerin yüzde 30’undan imza alması gerekir. Washington Post’a göre şirket çalışanları farklı yerde farklı sendikalaşma taleplerinde bulunuyor. Bunlara ek olarak şirket bir süredir taciz davaları ile de boğuşuyor. Tesisteki sendika organizatörleri aylardır ALU’ya katılmak için çalışıyorlar. Amazon’un çabalarının fark edilmesinden sonra, şirketin işçileri sendikalaşmaktan caydırmak için toplantılar düzenlediği bildirildi. Ancak şirketin çabalarına rağmen çalışanlar sendika konusunda oldukça kararlı.

Sendika kurmak, depo çalışanları için daha yüksek ücret ve daha güvenli çalışma koşulları anlamına geliyor. Amazon bu kapsamda çalışmalar yapan işçilerini engellemeye çalışıyor. Şirket daha önce organizasyon çabalarına katılan iki çalışanını işten çıkardı. Organizatör arkadaşları, bunun e-şirket tarafından yapılan bir misilleme hareketi olduğuna inanıyordu. Amazon, işçilerin sendikalaşma çabalarına karşı olduğunu uzun zamandır açıkça belirtti. Bir sözcü The Post’a şunları söyledi: “Bir şirket olarak sendikaların çalışanlarımız için en iyi cevap olduğunu düşünmüyoruz.”

Switch için Life is Strange remaster 27 Eylül’de geliyor!