Google Hangouts veda etti

google hangouts

Google, mesajlaşma servisi Google Hangouts’u temelli kapattı. Hangouts’u hala kullanan kişilerin hesaplarını Google Chat’e taşıması gerekiyor.

Google; yazılı, görüntülü ve sesli bir mesajlaşma servisi olan Hangouts’u ilk çıkardığında, bu uygulamadan son derece umutluydu. Google Hangouts, çıktığı günden bu yana Google Play Store’da toplam 5 milyar indirmeye ulaştı ulaşmasına ama uzun vadede şirketin istediği kadar büyük bir etki yaratamadı. Google buna rağmen bir süre Hangouts’u aktif tutsa da sonunda havlu attı. Google’ın mesajlaşma servisi, sonunda temelli kapandı.

Hatırlayacağınız gibi Google Hangouts’un kapanacağı bu yılın başında duyurulmuştu. O duyuruda belirtilen gün geldi çattı ve Hangouts resmen veda etti. Google hala Hangouts kullanmaya devam eden az sayıdaki kullanıcıyı yeni mesajlaşma servisi Google Chat’e transfer edecek. Google Chat, Slack’i andıran, daha çok iş hayatına yönelik bir mesajlaşma servisi.

Google Hangouts bu sonbaharda kapanıyor!

Google’ın Hangouts servisini kapatması epey uzun sürdü. İlk olarak 2021’de Hangouts kullanıcılarından Chat’e geçmelerini isteyen Google, bu yaz uygulamayı Android ve iOS’tan kaldırdı ama web sürümünü aktif tuttu. Onun kapanması ise 1 Kasım’ı buldu.

Hangouts’taki mesajların ve kişilerin büyük bölümü otomatik olarak Google Chat’e aktarılacak olsa da tüm veriler aktarılmayacak. Bu yüzden Google, kullanıcılara Google Takeout’u kullanarak verilerinin kopyasını almalarını öneriyor. Kullanıcılarının Hangouts verilerini almak için 2023’ün ocak ayına kadar süreleri var. Bu tarihten sonra verilerini almaları mümkün olmayacak.

iPhone 14 Pro teslimatları gecikecek