Amazon, çalışan politikasında değişiklik yaptı

Amazon çalışanlarıyla problem yaşamaya devam ediyor

CNBC’ye göre Amazon, 2 Mayıs’tan itibaren COVID-19 testi pozitif çıkan işçilere ücretli izin vermeyecek. İşte tüm detaylar.

Pazartesi gününden itibaren Amazon, ön saflardaki personele, gerektiğinde tahakkuk eden hastalık sürelerini kullanma seçeneğiyle birlikte, beş güne kadar ücretsiz izin verecek. Şirketin Cumartesi günü gönderdiği bir notta duyurulan yeni politika, şirketin işçilere sunduğu korumaları bir kez daha ölçeklendirdiğini gösteriyor. Pandeminin başlangıcında şirket, işçilere 14 güne kadar ücretli izin veriyordu. Ocak ayında COVID-19 izinlerini yarıya indirildi.

Amazon, çalışan politikasında değişiklik yaptı

Amazon, hızlı testin daha geniş kullanılabilirliğine atıfta bulunarak, çalışanlara COVID-19 test sonuçlarını beklerken artık mazeret izni vermeyeceğini söyledi. Aynı zamanda şirket, aşı teşvik programını da sonlandıracak. Şirket işçilere almak için aldıkları her COVID-19 aşı dozu için 40 dolar ödüyordu. Şirket, yerel yasalarca gerekmedikçe artık COVID-19 uygulamalarını yapmayacağını söyledi.

Şirket duyuruda, “Pandemideki sürekli azalma, COVID-19 aşılarının ve tedavilerinin devam eden mevcudiyeti ve halk sağlığı yetkililerinden güncellenmiş kılavuzlar, COVID öncesi politikalarımıza güvenli bir şekilde uyum sağlamaya devam edebileceğimize işaret ediyor” dedi.

Şirketin güncellenmiş COVID-19 politikaları, şirketin Staten Island’daki LDJ5 deposundaki işçilerin sendikalaşmaya karar vereceği gün yayınlanacak. Eski çalışan Christian Smalls tarafından yönetilen Amazon İşçi Sendikası, tesisteki işçileri temsil etmeyi umuyor. Smalls, pandeminin başlangıcında Amazon’un COVID-19 güvenlik politikalarını protesto etmek için JFK8’de greve gittiğinde uluslararası tanınırlık kazandı.

Jaguar Land Rover Open Innovation stratejisini açıkladı