Amazon işçileri greve başladı

Amazon drone teslimatlarına başlıyor

Amazon şirketinin bir süredir çalışanları ile problemleri var diyebilirz. İşçiler şimdi greve başladı. İşte tüm detaylar.

Birleşik Krallık’taki Amazon sendikası işçileri, ücretler ve “ağır” çalışma koşulları olarak adlandırdıkları koşullar nedeniyle ilk kez greve başladı. “Gülünç” olarak nitelendirdikleri 0,50 sterlinlik (62 sent) maaş artışını reddettiler ve saatte 15 sterline (18,48 dolar) zam talep ediyorlar. Amazon’un Coventry merkezindeki GMB sendika işçilerinin yüzde 98’i “tarihi” grev lehine oy kullandı ve bu yılın başlarında 25 Ocak’ta bir grev başlattı. Fabrikadaki 1.000 işçiden 300’ü sendikalı ve eyleme katılması bekleniyor.

Amazon şirketinin bir süredir çalışanları ile problemleri var diyebilirz. İşçiler şimdi greve başladı. İşte tüm detaylar.

Şirket, Engadget’e yaptığı açıklamada, grevin boyutunun “İngiltere çalışanlarının yalnızca yüzde 1’i” olduğunu söyledi. 2018’den bu yana ücretlerin yüzde 29 arttığını ve enflasyonla mücadele eden işçilere yardım etmek için bir kereye mahsus 500 sterlin ödeme yaptığını da sözlerine ekledi. “Çalışanlara ayrıca, özel sağlık sigortası, hayat sigortası, sübvansiyonlu yemekler ve çalışan indirimi dahil olmak üzere binlerce daha değerli kapsamlı faydalar sunuluyor.” Bununla birlikte, BBC’nin görüştüğü iki çalışan, Amazon’un geçen Ağustos ayında saatte 10,50 ila 11,45 sterlin arasında küçük bir ücret artışı teklifinin, yetersiz olduğunu söylüyor. Darren Westwood BBC’ye verdiği demeçte, “Bu insanlar, Amazon’un hisselerinin tavan yaptığını gören ve salgın boyunca iyi çalışan insanlardı” ifadelerini kullandı.

Ayrıca şirketin depo robotlarına “bizden daha iyi davranıldığını” söyleyerek şirketin çalışma kültürünü de kınadılar. Westwood, çalışanların sürekli izlendiğini ve birkaç dakika süren herhangi bir boşta kalma süresi için sorgulandığını söyledi. Ayrıca bazı çalışanların iki yakayı bir araya getirmek için haftada 60 saat çalıştığını da kaydetti.

2022 yılının Nisan ayında, Amazon’un Staten Island deposundaki işçiler, ABD’de bir sendikaya katılan ilk kişi olmak için oy kullandı ve Amazon’un temyiz başvurusu geçen hafta başarısız oldu. Şirket geçtiğimiz günlerde, çoğunluğu perakende ve işe alım bölümlerinden olmak üzere 18.000 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Anker Nebula Cosmos Lazer 4K : Kusursuz görüntü, mükemmel ses