Amazon pandemiden sonra gerilemeye başladı

Amazon pandemiden sonra gerilemeye başladı

Amazon, 2022’nin ilk çeyreğinde bir tekne dolusu para kazandı. Ancak pandemi sırasında Amazon’un roket benzeri yörüngesine alışan yatırımcılar, artık o kadar hızlı gidilmediğini duyurdu. İşte detaylar.

Bu yılın Ocak ayından Mart ayına kadar – yıldan yıla yaklaşık 8 milyar artışla – 116,4 milyar dolarlık satış elde edidi. Ancak pandeminin sonuna doğru gelinmesiyle Amazon hisseleri biraz daha stabil hale gelmeden önce yaklaşık yüzde 10 düştü. Sorun şirketin 1. çeyrekte düşük performans göstermesi değil, ancak 2. çeyrekte analistlerin umduğundan daha yavaş bir kazanım elde edilmesi. Analistler, CNBC’ye göre şirketin 125,5 milyar dolarlık satış öngöreceğini düşünüyordu, ancak bunun yerine şirket satışların yalnızca 116 milyar dolardan 121 milyar dolara çıkmasını bekliyor.

Amazon pandemiden sonra gerilemeye başladı

Bu, aslında çok büyük bir sorun değil, ancak Amazon’un şu anda karşı karşıya olduğu iletişim sorununu açıkça ortaya koyuyor. Şirket, pandeminin ilk aşamalarında o kadar hızlı bir büyüme gördü ki, şu anda sadece iyi büyümesi yatırımcılar tarafından yavaşlayan ilerlemenin bir işareti olarak görülüyor. Şirket CEO’su Andy Jassy, ​​bu ayın başlarında hissedarlarına yazdığı ilk mektupta beklentileri belirlemeye çalıştı ve “Yaklaşık 15 ayda üç yıllık öngörülen büyümenin eşdeğerini gerçekleştirdik” dedi.

Analistler, Amazon’da işlerin önemli ölçüde yavaşladığı konusunda yanılmıyor. Şirket, 2021 yılının ilk çeyreği için net satışlarda yıldan yıla yüzde 44 büyüme ve 2022 yılının ilk çeyreği için sadece yüzde 7 büyüme bildirdi. Şirket ayrıca bugün Prime Day’i geçen yıl Haziran’da gerçekleştirdikten sonra bu yıl Temmuz’da düzenleyeceğini duyurdu.

Google bazı reklamların sınırlanmasına izin verecek