Netflix personel çıkarmaya başladı!

Netflix personel çıkarmaya başladı!

Netflix, haberler, röportajlar ve diğer hayran içeriklerini yayınlayan web sitesini başlattıktan sadece aylar sonra eleman çıkarmaya başladı. İşte detaylar.

Tudum isimli yeni hizmet nispeten yeni ve henüz pek bilinmiyor. Ancak Netflix şimdiden bu platformdan eleman çıkarmaya başladı bile. Şirket editör kadrosunu işten çıkarıyor. Tudum, şirketin pazarlama bölümüne giriyor ve eğlence, haber, yaşam tarzı ve kültür içeriği üzerinde çalışan kişileri içeriyor. Çalışanlar personele işten çıkarmalar hakkında önceden bir uyarı verilmediğini ve diğer işçilerin, meslektaşlarının işten çıkarıldığını Twitter üzerinden öğrendiğini söylediler. Bu duyuruyu yapan kişi, yazarların çoğunun Netflix’in diğer satış noktalarından çektiği deneyimli gazeteciler olduğunu söylüyor. Söz konusu gazeteci ayrıca diğer takımlarda işten çıkarma haberlerinin geleceğini iddia ediyor.

Netflix personel çıkarmaya başladı!

Netflix, bir yorum isteğine hemen yanıt vermedi. Şirket, Protokol’e Tudum’u kapatma planı olmadığını söyledi ve bunu “şirket için önemli bir öncelik” olarak nitelendirdi. İşten çıkarmalar, geçen hafta yayın devinin on yıldan fazla bir süredir ilk kez abone kaybettiği haberlerini takip ediyor. Şirket ilk kez kazanç raporunda bir düşüş de gördü. Abone sayısında da beklenen yükselmeyi görmeyen yayın akışı devi şifre paylaşma ile ilgili yeni kurallar getirmeyi planlıyor. Aynı hanede dahi şifre paylaşımına ücretlendirme getirmesi söz konusu olan yayın akışı devi yakında reklamlı bir paket de sunmayı planlıyor diyebiliriz.

Google bazı reklamların sınırlanmasına izin verecek