Elon Musk Twitter için planlarını açıkladı

Elon Musk Twitter için planlarını açıkladı

Bir Bloomberg raporuna göre Elon Musk, Twitter’ı satın almak için fon toplama girişiminin bir parçası olarak işten çıkarma işlemlerine başlayacak. İşte detaylar.

Yayınlanan raporda, “Hiçbir şey kesin olarak belirlenmiş olmasa da Elon Musk için bankalarla yapılan görüşmelerinde özellikle işten çıkarmalardan bahsettiğinden” söz ediliyor. Washington Post, Musk’ın bankacılarla yaptığı görüşmelerde şirkette “iş kesintilerini de içerebilecek” bir “verimlilik” sağlamayı tartıştığı bildiriliyor. Pazartesi günü açıklanan 44 milyar dolarlık anlaşmanın beklendiği gibi gerçekleştiğini varsayarsak, Musk’ın mülkiyeti altında Twitter’ın nasıl görüneceği konusunda hala birçok belirsizlik var.

Elon Musk Twitter için planlarını açıkladı

Şimdiye kadar, platformla ne yapmak istediğinin en iyi göstergesi, bir basın açıklamasındaki kendi sözlerine dayanıyor. Musk: “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır. Ayrıca ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum.

Twitter’ın muazzam bir potansiyeli var – kilidini açmak için şirketle ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullanmıştı. Ancak olası işten çıkarmalar kamuoyuna yansımamıştı. Twitter, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Bankacılara göre Musk, kâr elde etmenin yollarını arıyor olabilir. Ancak Tesla CEO’su kamuoyunda Twitter ile para için ilgilenmediğini belirtmişti. Elon Musk, 14 Nisan’da TED 2022’de “Bu, para kazanmanın bir yolu değil” demişti.

Google bazı reklamların sınırlanmasına izin verecek