Amazon, ‘ciddi’ depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

Amazon, 'ciddi' depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

Amazon bir süredir çalışanları ile baş ağrısı çekiyor. Şimdi ise yeni rapor şirketin yaralanmalardan dahi sorumlu olduğunu duyurdu. İşte tüm detaylar.

Jeff Bezos’un Amazon iş yeri güvenliğini iyileştirmek için 300 milyon dolar harcamıştı. Ancak bundan yaklaşık iki yıl sonra, işçi sendikalarından oluşan bir koalisyon, şirketin geçen yıl ABD’de kaydedilen tüm ciddi depo yaralanmalarının yüzde 53’ünden sorumlu olduğunu iddia etti. Çarşamba günü yayınlanan bir raporda Stratejik Organizasyon Merkezi (SOC), ABD Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (OSHA) tarafından toplanan verileri açıkladı. Buna göre, şirket depo çalışanlarının rakip şirketlere göre daha sık yaralanmaya meyilli olduklarını söyledi. Ayrıca, bu yaralanmaların genellikle daha şiddetli olduğu iddia ediliyor.

Amazon, 'ciddi' depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

2022’de Amazon, toplam 38.609 kaydedilebilir yaralanma bildirdi. SOC’ye göre bunlar, bir işçinin işinden izin almasını veya ilk yardımın ötesinde tıbbi tedavi görmesini gerektiren olaylar. Bu yaralanmaların yüzde 95’i,  ciddi olarak görülen yaralanmalardı.

Verileri inceledikten sonra SOC, Amazon’un 2022’deki toplam yaralanma oranının 100 çalışan başına 6,9 olduğunu buldu. Nispeten, bu, şirketin geçen yıl kaydettiği 100 işçi başına 7,9 yaralanmadan ve SOC’nin şirketin 2019’da yönettiğini söylediği 100 işçi başına dokuz yaralanmadan daha iyi bir oran. Ancak kuruluş, verilerin Amazon’un “bu konuda anlamlı ilerleme kaydedemediğini” gösterdiğini iddia ediyor.  SOC, özellikle şirket çalışanlarının “ciddi” yaralanma oranına işaret ediyor. Kuruluş, 100 çalışan başına 6,6 ile Amazon’un 2022 ciddi yaralanma oranının, şirketin 2020’de kaydettiğinden yüzde 12 daha yüksek ve geçen yıl şirket dışı depolarda görülen oranın iki katından fazla olduğunu söylüyor.

ZTE Axon 50 Ultra tasarım ve temel özellikler yeni bir teaser ile onaylandı