Amazon yeni bir davayla uğraşıyor

Amazon, 'ciddi' depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

Amazon sürekli olarak yeni bir dava ile karşı karşıya. İşte tüm detaylar.

Amazon, Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Alexa aracılığıyla çocuk mahremiyetini ihlal ettiği iddiaları üzerine 25 milyon dolarlık bir uzlaşma ödemeyi kabul etti. Şirketin, çocukların ses verilerini işlemesi nedeniyle hem FTC Yasasına hem de Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasasına (COPPA) ters düştüğü iddia ediliyor. FTC’ye göre şirket, ses verilerine erişimi sınırladığını ve talep üzerine bilgileri silme sözü verdiğini söylese de, çocukların kayıtlarını ve transkriptlerini varsayılan olarak Eylül 2019’a kadar süresiz olarak tutmuş. Komisyon ayrıca, Amazon’un transkriptleri “önemli bir süre” boyunca silemediğini ve hala ses bilgilerini ve coğrafi konum verilerini elinde tuttuğunu söyledi.

Amazon, 'ciddi' depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

Yanıt olarak şirket, FTC’nin iddialarına ‘katılmadığına’ ve konuyu “arkamızda” bırakmaya karar verdiğine dair bir açıklama yaptı. Amazon Kids’in COPPA düşünülerek tasarlandığını ve ebeveynlerin web’deki kayıtları ve transkriptleri silmek için kolay yöntemlere sahip olduğunu savunuyor. Şirket ayrıca, en az 18 aydır kullanılmayan çocuk profillerini sileceğini söyleyerek, yıllarca verilerin ulaşılabilir olabileceği endişesini yarattı.

Şirket, Mayıs 2019’da Alexa kullanarak ses geçmişinizi silmenizi mümkün kıldı, ancak varsayılan olarak etkinleştirilmemişti. Değişiklikler, Amazon’un çalışanlarının üzerinde değişiklikler sunmasının ardından geldi. Artık günümüzde gizlilik ve güvenlik bu derece önemliyken söz konusu sorunlar daha çok gün dikkat çekiyor.

Elden Ring için bir değil iki eklenti çıkacaktı, ancak bundan vazgeçtiler

.