Microsoft, yatırım fonlarının yeni gözdesi oldu

Microsoft, Outlook'u Mac için ücretsiz hale getiriyor

Microsoft son dönemde yaptığı çıkışla yatırım fonlarının yeni gözdesi oldu. Amazon zirvedeki yerini kaybetti.

Bildiğiniz gibi bu yılın başından beri tüm dünyada hissedilen finansal kriz, teknoloji dünyasını da epey yaralamış durumda. Apple, Amazon, Google gibi en güvenilir şirketlerin bile hisselerinde ciddi düşüş yaşanmış durumda. Bu yüzden yatırımcılar ve yatırım fonları da teknoloji dünyasına karşı temkinli yaklaşıyor. Ancak tüm bu süreçte parlayan bir şirket var ki o da Amerikalı teknoloji devi Microsoft.

Bugüne kadar yatırım fonlarının teknoloji dünyasındaki favorisi Amazon’du. Amazon, milyarlarca dolarlık fonları kontrol eden yatırım fonlarının tercih ettiği ilk 10 şirket arasında yer alıyordu. Ancak bu yılın başından beri yaşanan düşüş Amazon’u ilk 10’dan attı. Onun yerini alan şirket ise Microsoft oldu. Goldman Sachs analisti Ben Snider, Amerikalı teknoloji devinin yatırım fonlarının en çok tercih ettiği 10 şirket arasına girdiğini açıkladı.

Microsoft

Yatırım fonlarının paralarını yatırdığı başlıca şirketler arasında Amazon, Alphabet (Google), Uber ve Netflix yer alıyor. Normalde en üst sıralarda yer alan Meta (eski adıyla Facebook) ise bu yıl yaşadığı yüzde 66’lık kayıp sebebiyle gözden düşmüş durumda.

Teknoloji dünyasında bu yılın başından beri yaşanan düşüş kayıplara sebebiyet vermiş olsa da teknoloji devleri yatırım fonlarının listelerinde üst sıralarda yer almaya devam edecek gibi görünüyor. Bu da teknoloji dünyası için umut verici bir haber.

Honor 80 ve 80 Pro resmen tanıtıldı