Apple iOS 16.5’i test etmeye başladı

ios 17

Apple, iOS 16.3.1’in final sürümünü kısa süre önce yayınlandı. Arkasından da 16.4’ün beta sürümünü test etmeye başladı. Son gelen raporlara göre Apple, iOS 16.5 güncellemesini de şirket içinde test ediyor. Bu güncelleme iOS 17 öncesi son büyük güncelleme olabilir. İşte konuyla ilgili detaylar…

MacRumors’un haberine göre Apple, bu ay iOS 16.5 güncellemesi testlerini hızlandırmış durumda. Muhtemelen 16.5 sürümü, iOS 17‘den önceki son büyük güncelleme olacak. MacRumors’un bu raporu sitenin kendi kayıtlarına dayanıyor. Çünkü bu aralar iOS 16.5 yüklü cihazların siteyi ziyaret sayısında artış yaşanmış. Fakat 16.5 güncellemesinde tam olarak nelerin olacağı belli değil. Belki Apple Card, Apple Music tarafında bir takım değişiklikler olabilir. Daha önce Apple ID için yeni güvenlik özellikleri açıklanmıştı, iMessage’ta doğrulama anahtarı olması bunlardan biri. Belki iOS 16.5 ile bu özellikler kullanıma sunulabilir. Şimdilik ne olacağı belli değil.

iOS 17’de, yeni emojiler, T-Mobile kullanıcıları için bağımsız 5G desteği, mesajlarda sosyal ağ olan Mastodon bağlantıları için önizlemeler (Apple bu sosyal ağın daha çok kullanılmasını istiyor), cüzdan için yeni bir Widget, müzik uygulamasında arayüzde bir takım değişiklikler olacak. Bunlar birkaç kere raporlarda bahsedilen genel yenilikler arasında bulunuyor.

ios 17

Yeni işletim sistemi hakkında bomba iddialar da var. Söylenenlere göre iOS 17’de daha fazla kişiselleştirme imkanı olacakmış. Yakın tarihte ortaya çıkan bir raporda Apple’ın özelleştirme seçeneklerini artırmayı planladığından bahsediliyor. Fakat özelleştirme seçenekleri tam olarak ne olacak, Apple ne kadarına izin verecek detaylar konusunda herhangi bir şey yok.

Apple’ın 2024’ten itibaren Avrupa’da piyasaya süreceği cihazlarda App Store olmadan uygulama yüklenmesine izin vermesi gerekiyor. Avrupa Birliği’nin USB-C ile birlikte aldığı kararın etkisi. Söylenenlere göre Apple, App Store olmadan uygulama yükleme özelliğini belki iOS 17’de kullanıcılara sunabilir.

Amazon Kindle mağazası ChatGPT tarafından yazılmış kitaplarla dolacak