Amazon benzersiz bir uygulamaya imza atıyor

Amazon benzersiz bir uygulamaya imza atıyor

Amazon bazı bölgelerde polis istasyonlarını paket teslim alanı olarak kullanmaya başlayacağını duyurdu. Benzersiz uygulama yavaş yavaş uygulamaya geçecek. İşte detaylar.

Amazon güvenlik konusunda bazı ciddi adımlar atmaya başladı. Şirket paket hırsızlarına karşı verdiği mücadelede polis istasyonlarını kullanmaya başlayacak. Washington DC, ABD’de polis karakollarında Amazon dolaplarını test eden ilk şehir oldu. Bu hafta Metropolitan Polis Departmanı, şehirdeki iki bölgeye kilitli dolaplar kurdu. Washingtonian’a göre, departman ve Amazon, pilot sistem iyi giderse daha fazla istasyona dolap yerleştirmeyi planlıyor.

Amazon benzersiz bir uygulamaya imza atıyor

Yüzeysel olarak bu paket hırsızlarını kızdırmak için mantıklı bir hareket. Herhangi birinin bir polis karakolundan bir paket almaya çalışması pek olası değil. Bu nedenle güvenlik açısından mantıklı bir hareket olacak diyebiliriz.

Şirketin zaten kolluk kuvvetleriyle birkaç bağı var. Bu yazın başlarında, şirketin mahkeme emri veya kullanıcı izni olmaksızın en az 11 kez Ring kameralarından polise görüntü sağladığı ortaya çıktı. Kolluk kuvvetleri de bir süre Amazon’un yüz tanıma teknolojisini kullanabildi. Şirket, 2020’de polisin Rekognition’ı kullanmasına bir yıllık yasak getirdi ve bu önlemi geçen yıl süresiz olarak uzattı. Şirket güvenlik konusunda böylesi bir hamleye imza attı ancak söz konusu uygulama şimdilik sadece belirli yerlerde geçerli olacak.  Bu kapsamda bu uygulamayı hayata sokan şirketin diğer ülkelerde de benzer şeyler yapması söz konusu olabilir.

Nokia T21 tablet, ekran kalem desteği ile piyasaya sürülüyor