Moskova’daki 5.000 Güvenlik Kamerasına Yüz Tanıma Özelliği

Moskovadaki 5.000 Güvenlik Kamerasına Yüz Tanıma Özelliği

Rusya, polise suçluları ve terör örgütü üyelerini takip etme yeteneği kazandıran yüz tanıma teknolojisini Moskova’daki 5.000 güvenlik kamerasında uyguladı.

Rus Hükümeti, federal polis güçlerine büyük kolaylık sağlayacak yüz tanıma teknolojisini  başkent Moskova‘daki 5.000 kapalı devre kamera sisteminde uygulamaya başladı. Sistem polis ve pasaport veri tabanından toplanan milyarlarca fotoğrafla aranan insan yüzlerini karşılaştırabiliyor.

Moskova bu teknolojiyi uzun vadede suçluları araştırmak, bilgi toplamak ve delilleri kaydetmek için kullanmayı planlıyor. Vatandaşlar bir suç mağduru olduklarında görüntüleri talep edebilecekler. Moskova‘daki yüz tanıma sisteminin bir yıllık maliyeti ise yaklaşık 100 milyon dolar civarında.

Yüz tanıma sistemini kuran firma NTechLab, ABD ve Çin dahil olmak üzere tüm dünyada 2.000‘den fazla kişi veya kuruma hizmet veriyor. ABD Hükümeti Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü, NTechLab‘i son zamanlarda dünyadaki en doğru yüz tanıma sistemlerinden biri olarak tanımladı.

Rus güvenlik güçleri şehir merkezi, şehir giriş, çıkışları ve metro istasyonlarında kısacası kamuya açık tüm yerlere 5 yıldır yapılan çalışmalarla yaklaşık 170.000 kamera kurdu ve bu uygulamanın başlamasıyla şehirlerdeki suç oranı önemli ölçüde düşüş kaydetti.