Amazon Alexa istediğiniz kişinin sesini taklit edebilecek

Alexa yeni bir ses özelliği alıyor!

Amazon’un sesli asistanı Alexa, ses kaydına sahip olduğunuz herhangi birinin sesini taklit ederek bu sesle konuşabilecek.

Amazon’un akıllı sesli asistanı Alexa, dikkat çekici yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Gerçi sesli asistan için duyurulan son özellik biraz fazla dikkat çekici, biraz da ürkütücü olabilir. Çünkü Amazon, bu kez de sesli asistanına istediğiniz herhangi bir kişinin sesini taklit etme özelliği ekliyor. Kullanıcıların, Alexa’nın sesini istedikleri bir kişisinin sesiyle değiştirmeleri için tek yapmaları gereken, o kişinin kısa bir ses kaydını sesli asistana dinletmek olacak. Örneğin ölen bir yakınının ses kaydına sahip olan birisi, Alexa’nın sesini o kişinin sesiyle değiştirebilecek.

Kimileri tarafından ürkütücü bulunabilecek bu yeni özellik, geçtiğimiz günlerde Amazon’un re:MARS konferansında duyuruldu. Amazon, bu özelliğin hatırları sonsuza dek yaşatacağını söyledi.

amazon

Amazon’un sesli asistanını başka birinin sesini algılayıp onun sesiyle konuşması için, bu kişinin sesini bir dakikadan biraz kısa bir süre dinlemesi yeterli oluyor. Bu yeni özelliği tanıtmak için hazırlanan video, küçük bir çocuk büyükannesinin kendisine bir kitap okumasını istiyor. Bunun üzerine sesli asistan, çocuğa büyükannesinin sesiyle kitap okuyor.

re:MARS konferansı yakında sunulacak yeni özelliklerin tanıtıldığı bir etkinlik değil, Amazon’un makine öğrenme, uzay, robotlar gibi alanlarda neler üzerinde çalıştığını gösterdiği bir konferans olduğu için bu özelliğin tanıtılması yakında kullanıcılara sunulacağı anlamına geliyor. Ancak bir noktada Amazon’un sesli asistanına geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bunun tam olarak ne zaman olacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

50 milyon telefon Samsung’un elinde kaldı