Apple Watch yüzücünün hayatını kurtardı

Apple Watch

Amerika’da yüzerken kayalara sıkışan bir yüzücü, Apple Watch’undan gönderdiği yardım sinyali sayesinde son anda kurtarıldı.

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın akıllı saati Apple Watch, 2. jenerasyonunda gelişmiş suya koruma özellikleri kazanmasıyla birlikte yüzücüler için oldukça kullanışlı bir cihaz haline geldi. Pek çok kullanıcı yüzme sırasında performanslarını ve fitness durumlarını takip etmek için Apple’ın akıllı saatlerini kullanmaya başladı. Üstelik bu akıllı saatler, güvenlik için de kritik cihazlar haline gelmiş durumda.

Apple Watch 8 özellikleri

Apple Watch ve benzeri akıllı saatlerin yüzücüler için ne kadar faydalı olabileceğini gösteren bir olay geçtiğimiz günlerde Amerika’nın Oregon kentine yaşandı. Geçen hafta Oregon’da bir kadın yüzmek için denize girdi. Ancak denizdeyken ayağı kayaların arasında kalınca suyun içinde mahsur kaldı. Yakınlarında da kimse olmadığı için yardım isteyemedi. Normalde böyle bir olay ölümle sonuçlanabilirdi. Neyse ki bu yüzücünün yanında Apple Watch’u vardı.

Akıllı saatinden 911’i yani Amerika’nın ilk yardım hattını arayan yüzücü, bu sayede çok geç olmadan kurtarılabildi. Oregon polisi tarafından yapılan açıklamada, kayalara sıkışan kadını bulduklarında neredeyse yorgunluktan bayılmak üzere olduğunu ve hipotermi belirtileri göstermeye başlamış olduğu belirtiliyor.

Apple’ın akıllı saatinde bir SOS özelliği bulunuyor. Zor durumda kalan kullanıcıların acil yardım hattından destek istemesi için akıllı saatin yanında bulunan tuşa birkaç saniye basılı tutmaları yeterli oluyor. Ancak arama özelliğinde olduğu gibi bu telefonu da iPhone’dan uzak şekilde kullanabiliyor olmak için saatin mobil veri desteği olan bir versiyonunu kullanıyor olmanız gerekiyor.

50 milyon telefon Samsung’un elinde kaldı