Amazon’un merakla beklenen Alexa reklamının tamamı yayınladı

Ekran Resmi 2018 02 01 15.13.53

Önümüzdeki Pazar günü Amerika’da Super Bowl mücadelesi gerçekleşecek. Pek çok şirket bu NFL mücadelesi için şimdiden etkinlikler oluşturmaya başlamış durumda. Super Bowl’da reklam vermek, geçmişten beri bir prestij göstergesi olarak tanımlanıyor. Amazon bu sene Super Bowl’da yayınlamak için dev bütçeli bir Alexa reklamı çekti. Kısa süre önce kısa bir ön tanıtımı yayınlanan reklam filminin tam versiyonu geçtiğimiz gün YouTube’a düştü. Hemen belirtelim. Amazon’un resmi YouTube sayfasında bölge kısıtlamasından ötürü reklam Türkiye’de gösterilemiyor. Fakat başka bir hesaptan reklamın tamamını izlemek mümkün.

Alexa reklamında tanıdık yüzler

Hatırlanacağı üzere reklamın tanıtım kısmında Alexa’nın sesini kaybettiğine tanıklık etmiştik. Amazon’un başında bulunan Jeff Bezos yetkililere yedekte bekleyenleri devreye sokmalarını istiyor ve olaylar silsilesi böylece başlamış oluyor.

Reklam filminde Cardi B, Gordon Ramsay ve Antony Hopkins gibi tanıdık isimlerin Alexa’nın yerine sesli asistanlık yaptıklarına tanıklık ediyoruz. Oldukça eğlenceli ve komik olan reklam filminin sonunda ise Alexa devreye girerek “buradan sonrasını ben devralıyorum, teşekkürler çocuklar” diyerek, reklamı sonlandırıyor.

Amazon’un dev bütçeli reklam filmi, Super Bowl’un ilk 3 çeyreğindeki çeşitli molalar sırasında ekranlara yansıyacak. Amazon’un bu ilgi çekici Alexa reklamı için ne kadarlık bir bütçe ayırdığı ise şimdilik bilinmiyor.

Öyle görünüyor ki Amazon, akıllı hoparlör olayını fazlasıyla ciddiye alıyor. Yani Apple’ın bu sektörde başı çekmesi çok da kolay olmayacaktır.

OnePlus 5 sahiplerinin bekledikleri güncelleme yayınlandı