Amazon’un sesli asistanı Alexa, iOS’e geldi!

alexa 1

Amazon’un bulut tabanlı kişisel sesli asistanı Alexa, iOS için yayınlandı. Artık iOS’te Siri yerine Alexa’yı da kullanabileceksiniz. İşte konu hakkındaki detaylar.

Son zamanlarda bir kişisel sesli asistan furyasıdır gidiyor. Apple’ın Siri’si ile başlayan bu akım sonrasında S Voice, Cortana ve Alexa ile devam etti. Hatta şu aralar Samsung’un Bixby, Nokia’nın ise Viki isimli kişisel sesli asistanları üzerinde çalıştıklarını da biliyoruz.

Açıkçası bu rekabet en çok kullanıcıların işine yarıyor. Zira firmalar bu konuda ne kadar çok birbirlerinin önüne geçmeye çalışırsa, kullanıcılara sunulan ürünün kalitesi de o derece artıyor.

Söz konusu Apple olduğunda Siri’nin rakipsiz olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat durum hiç te sanıldığı gibi değil. Zira Amazon, iOS’te var olan uygulamasını güncelleyerek, Alexa’yı bu uygulamanın içerisine dahil etti. Yani Amazon’un kişisel sesli asistanı Alexa, iOS’e gelmiş oldu.

Uygulamayı güncellediğinizde Alexa’yı rahatlıkla aktif edebiliyorsunuz. Alexa’yı aktif ettikten sonra ekranın üst kısmında belirecek olan mikrofon simgesine basılı tutarak, Amazon’un bulut tabanlı kişisel sesli asistanıyla iletişim kurabilirsiniz. Alexa sizin için internet üzerinden bir çok sorgulamayı gerçekleştirip söyleyebiliyor. Örneğin havanın nasıl olduğunu, son haberleri, önemli gelişmeleri Alexa’nın sesinden dinleyebilirsiniz.

Tabi ki yine de Alexa’nın Siri kadar işlevsel olmadığını da belirtmek gerekiyor. Bu durumunda son derece normal olduğunu söyleyebiliriz. Zira Siri ev sahibi misali istediği kapıyı açıp girebilirken, Alexa ise misafir gibi sadece kendisine izin verilen bölümlere göz atabiliyor.

Sonuç olarak bu durum yine de iOS kullanıcıları için güzel bir haber. Eğer Siri’nin sesinden sıkıldıysanız biraz da Alexa’yı deneyebilirsiniz.