Alexa’nın kullanım alanı genişliyor

Amazon’un akıllı sesli asistan sistemi Alexa gittikçe daha da popülerleşiyor. Huawei’nin ardından Motorola’da Alexa’ya destek çıktı. İşte detaylar.

Apple’ın Siri’si ile başlayan sesli asistan yarışında gün geçtikçe oyuncu sayısı artmaya devam ediyor. Apple’dan sonra, Google, Samsung ve Amazon gibi isimler de sesli asistan üzerinde çalışmalara başlamıştı. Amazon’un kısa süre önce tanıttığı sesli asistanı Alexa, özellikle Amerika’da hayli dikkat çekmişti.

Hali hazırda kullanımda olan sesli asistanlara nazaran daha başarılı bir yapıya sahip olan Alexa’ya ilk destek Huawei’den gelmiş ve Çinli üretici önümüzdeki dönemde satışa sunacağı telefonlarda bu uygulamaya yer vermeyi düşündüğünü açıklamıştı.

Huawei’den sonra, Alexa için bir diğer teklif de Lenovo bünyesindeki Motorola’dan geldi. Motorola, bu sesli asistana dahili erişime sahip bir Moto Mod hoparlörü üzerinde çalıştığını açıkladı. Ayrıca Motorola’da aynı Huawei gibi önümüzdeki dönemde satışa sunacağı telefonlarda bu uygulamayı ön yüklü olarak kullanıcılarına sunacağını duyurdu.

Bu iki firmanın yanı sıra Amazon’un da sesli asistanı ile ilgili büyük planları var. Amazon, Alexa’yı daha da stabil hale getirip, Amazon Echo isimli akıllı ev asistanında kullanmayı planlıyor. Böylece çeşitli uygulamalar vasıtasıyla Echo, çevresindeki Alexa’nın yüklü akıllı cihazları da kontrol edebilecek. Örneğin Echo’ya bir arkadaşınızı aramasını söylediğinizde bu işlemi telefonunuzda yüklü olan Alexa’nın üzerinden gerçekleştirebilecek.

Bakalım Amazon’un bu hamlesine, akıllı ev asistanı konusundaki bir diğer öncü isim olan Google’dan nasıl bir yanıt gelecek? Bekleyip göreceğiz.