Altcoin yatırımı yapanlar dikkat! Dolandırılabilirsiniz!

Balinalar bu altcoini

Eğer altcoinlere yatırım yapmayı seviyorsanız çok dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü paranızı kısa sürede katlamak isterken tüm varlığınızı kaybedebilirsiniz. Peki çarklar nasıl işliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Altcoin yatırımı yapanlar dikkat! Dolandırılabilirsiniz! 2022 ile birlikte kripto paralara olan ilgi de artı. Bu ilginin artmasının temel sebebi, kripto varlıklardaki ani yükseliş ve düşüşler. Pek çok kişi parasını kısa süre içerisinde 2’ye 3’e ve daha fazlasına katlamanın derdine düşmüş durumda.

Kripto paralara Google etkisi

Bunun için de sosyal medyada onlarca kişiyi takip edip, onların güvendikleri altcoin’lere yatırım yapıyorlar. İşte altcoin vurgunu da bu şekilde gerçekleşiyor.

Peki bu vurgunu nasıl yapıyorlar? Dilerseniz biraz bundan bahsedelim.

Ukrayna, 13 milyon doların üzerinde kripto para topladı

Altcoin yatırımı yapanlar dikkat! Dolandırılabilirsiniz!

Twitter’da kripto para analizi yapan ve yüksek sayıda takipçi – etkileşime sahip hesaplar çeşitli kişilerce kiralanıyor. Bu hesaplara belli altcoinlerin isimleri veriliyor. Bu altcoinler dip fiyattayken, vurgunu yapacak kişiler tarafından toplanıyor.

Sonrasında ise operasyon başlıyor. Yüksek sayıda takipçiye sahip hesaplardan bu altcoin’in patlayacağı, grafiğinin çok iyi olacağı yönünde söylentiler çıkarılıyor. Sonrasında takipçiler bu altcoin’e hücum ediyorlar. Dolayısıyla coin fiyatları artmaya başlıyor.

Kripto paralar

Altcoin belli bir seviyeye ulaştığında vurgunu yapacak kişiler dip fiyattan aldıkları coin’leri elden çıkararak, yüksek kar elde ediyorlar. Sonrasında zaten coin fiyatı ani çöküşle dibi görüyor.

Bu sebepten ötürü, özellikle sosyal medya üzerindeki yatırım tavsiyelerine aldırış etmemenizi tavsiye ederiz. Yine de tercih sizin.

Google Pixel 7a görselleri sızdırıldı