Tesla Model X duyuruldu!

tesla model x 2

Amerika merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Model X adını verdiği SUV sınıfındaki elektrikli arabasını duyurdu. Tesla Model X’in özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihine ilişkin detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Otomobil dünyasının genç üyesi Tesla, üçüncü elektrikli arabasını duyurdu. Model X olarak adlandırılan araç, Crossover segmentinde yer alıyor. Şimdiye kadar duyurulan en güvenli SUV otomobil olarak lanse edilen araç, %100 elektrikli. Aracın diğer Crossover segmenti modellere göre daha güvenli olmasının belli başlı iki sebebi var. Bunlardan ilki, diğer otomobil üreticilerinin bu segmentteki araçlarında özel bir şase kullanmaması.

tesla-model-x-2

Klasik içten yanmalı otomobillerde Crossover sınıfı “kolay takla atmak” gibi kara bir şöhrete sahip. Ancak Tesla’nın aracında böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü arabanın güç kaynağı olan piller, otomobil altına yerleştirilmiş. Bu sayede ağırlık merkezi dengeli bir şekilde aracın takla atmasını engelliyor. Pillerin kurşun geçirmez alüminyum ile kaplı olduğunu belirtelim.

Tesla Model X’te iki farklı opsiyon bulunuyor. Bunlar P90D ve 90D modelleri. P90D modeli saatte 250 KM hıza ulaşabiliyor. Modelin 0-100 KM hızlanması 3.8 saniye sürüyor. Tek şarj ile yaklaşık 415 KM yol alabiliyor. Bir diğer versiyon ise biraz daha hızlı. 0-100 KM hızlanmayı sadece 3.2 saniye içerisinde gerçekleştirebiliyor. Bu modelin menzili ise 400 KM olarak belirtiliyor. Tek bir şarj ile 400 KM, şehir içinde oldukça yeterli görünüyor. Araçlar 5.000 Dolarlık depozito ile rezerve ediliyor. Teslimatların 2016’nın ikinci yarısında yapılacağı söyleniyor.

tesla-model-x-1

Yeni araçta çok sayıda irili ufaklı özellik bulunuyor ancak görsel olarak en dikkat çeken nokta, aracın arka kapılarının Mercedes-Benz SLS’de olduğu gibi yukarıya doğru kanat şeklinde açılması. Kapıların bu şekilde açılması, aracın arkasındaki ek 2 koltuğa ulaşımı kolaylaştırıyor. SUV sınıfındaki Tesla Model X 7 koltuklu. Tesla Model X P90D Signature versiyonu 132.000 Dolardan, P90D Founder versiyonu ise 142.000 Dolardan satışa çıkacak.

Nexus 5X ve Nexus 6P kamera örnekleri! – Galeri