Alibaba kurucusu Jack Ma öldürüldü mü? 3 aydır haber alınamıyor!

Çin'in en zengini

Dünya genelinde oldukça iyi miktarda satışlara imza atan Alibaba kurucusu Jack Ma öldürüldü iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Kendisinden 3 aydır haber alınamıyor.

Amazon gibi devasa bir şirkete alternatif yaratmayı başaran Alibaba kurucusu Jack Ma öldürüldü söylentileri giderek yayılıyor. Ekim 2020 tarihinden itibaren kendisinden haber alınamıyor. Olayı daha iyi anlayabilmek için Jack Ma ne tür açıklamalar yaptı gelin birlikte bakalım.

Alibaba kurucusu tarafından ortaya atılan ilk büyük söz, Çin bankaları ile ilgili oldu. Ona göre Çin’deki bankalar doğru çalışmıyor ve işleyişleri son derece sorunlu. Bu nedenle özellikle Çin bankaları başta olmak üzere kapsamlı bir reform çağrısı kendisi tarafından yapıldı. Çin’deki devlet bankaları ile ilgili böyle bir eleştiride bulunmak devlet başkanını rahatsız etti.

Alibaba kurucusu suikaste uğramış olabilir mi?

24 Ekim 2020 tarihinde yaptığı açıklamalardan sonra, Jack Ma ile ilgili hiçbir haber alınamadı. Kendisinin kurmuş olduğu Ant Group ile ilgili de çok fazla tepki toplamıştı. Ondan haber alınamama nedenlerinden birisi de bu olabilir.

Alibaba kurucusu Jack Ma

Hatırlayacağınız üzere bu şirket halka arz edilecekti. Ancak Çin devlet başkanı Xi Jinping duruma el attı. Böyle bir halka arzın gerçekleşmesini engelledi. Çin hükümeti ülke içerisinde şirketlerin büyümesini istemiyorum. Daha doğrusu Çinli firmaların büyümesini istemiyor. Bu durum otoritelerinin zayıflamasına neden olabileceği gibi bir düşünce hakim.

Alibaba kurucusu Jack Ma yaptığı açıklamalar nedeniyle uzun bir süre soruşturma konusu olmuştu. Bütün bunların üzerine kaybolma iddialarının ortaya çıkması durumu oldukça karmaşık hale getirdi. Peki sizce Alibaba kurucusuna ne oldu? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.